Vi behöver fler gode män

Grafiska bilder från en kampanj bli god man

Alla kan inte klara sig själva i samhället. Därför behöver kommunen fler gode män. Personer som hjälper till att balansera när det gått snett eller är svårt. Personer som bryr sig, på riktigt.

Sen december 2023 samarbetar Kristianstad med Östra Göinge, Hörby och Osby i en gemensam överförmyndarverksamhet. Tillsammans kan de fyra kommunerna höja kvalitén och tillgängligheten i verksamheten. Nu söker överförmyndaren personer som vill engagera sig som god man.

–En god man hjälper personer att balansera när det gått snett eller är svårt. Det kan vara att ha kontakt med myndigheter, betala räkningar, teckna avtal eller hjälpa till med en budget, berättar Leonora Sadriu, som är enhetschef på överförmyndarverksamheten i Kristianstad.

Att vara god man är, lite förenklat, att vara den som ser till personens juridiska och ekonomiska rättigheter. Att inget eller ingen faller mellan stolarna. Mycket handlar om att finnas där som ett stöd, via telefon eller mejl, och att kunna ses ungefär en gång i månaden.

–Vi söker dig som är en ordningsam och stabil person som vill hjälpa med det du kan. Är det viktigt för dig att jobba för personer som bor och lever i Kristianstad anger du det in din intresseanmälan, säger Leonora Sadriu.

Läs mer om att vara god man och hur du anmäler ditt intresse.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?