Låt bilen vila under en månad

Artikeln publicerades 27 mars 2024

Från 15 april till 15 maj anordnar Kristianstads kommun en kampanj som heter "Låt bilen vila". Syftet är att få fler att testa nya sätt att resa och låta bilen stå. Var med och tävla du också!

Kristianstads kommun är sett till landytan Skånes näst största kommun. Bilen är ett viktigt färdmedel utanför centralorten och de större tätorterna, men mer än varannan kristianstadsbo tar bilen för resor som är kortare än 5 kilometer.

– Många resor sker på rutin och det vill vi försöka bryta. Vi hoppas inspirera till att tänka efter och att utmana sina vanor, säger Linnéa Skoogh, projektledare för Klimatneutrala Kristianstad 2030.

Att köra mindre bil är bra för både hälsan och klimatet. Färre bilar ger dessutom bättre trafiksäkerhet runt exempelvis skolor och ett trevligare centrum med mer plats för träd, lekplatser och uteserveringar.

Från 15 april till 15 maj anordnar vi därför flera tävlingar som fokuserar på resande. Det finns till exempel särskilda tävlingar för skolelever och företag.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?