Brett program på Kulturnatt Kristianstad 2024

Artikeln publicerades 15 april 2024

Banner för Kulturnatt i Kristianstads kommun 2024.

Kulturnatt Kristianstad arrangeras den 24-25 maj 2024 tillsammans med stadens kulturinstitutioner och kommunens kultur- och föreningsliv. Nytt för i år blir att vi allesammans bjuds in för att fira att Kristianstad blivit årets bästa studentstad 2024. Det firas med en konsert på fredagskvällen med Coola Kids.

– Det är återigen ett brett och spännande program vi presenterar för årets Kulturnatt, säger David R Andersson, projektledare för evenemanget.

Det erbjuds många olika musikgenrer, bland annat swing, hip hop, latinamerikanskt, punk, blues, klassiskt, jazz, rock och funk.

På Kristianstads teater blir det dansföreställningen POKER FACE av Kulturhuset Barbacka. På Lilla torg arrangerar Studieförbunden workshops för både stora och små och bjuder på musik- och dansunderhållning. På Stora torg blir det bland annat storbandsjazz, konsert med C4-talanger, nycirkusföreställningen Sju sorters kakor och tre hungriga akrobater samt en storslagen konsert med populärmusik av Christianstad Symfoniker.

Regionmuseet Skåne arrangerar aktiviteter kopplade till utställningen Bowie & Sukita. Museet bjuder också på konsert med Miriam Aïda, som tolkar Bowie. I samverkan med Kristianstads Filmstudio har Filmmuseet visning av ett urval prisade kortfilmer från Pixel Skånes kortfilmsfestival och erbjuder också utomhusbio.

På Kulturkvarteret blir det spännande författarsamtal, konsert för jazzälskare med Michael Mayo & Norrbotten Big Band och för de lite yngre återkommer bejublade Hip Hop artisten Romeo.

Besökaren bjuds också på en utomhusvisning av Skottenborg, där besökare får lära känna ett av stadens äldsta hus.

Gemensamt arrangemang med något för de flesta

Kulturnatt Kristianstad är ett samarbete mellan kulturinstitutioner, kulturaktörer, enskilda föreningar och Kristianstads kommun.

– Det är fantastiskt roligt att se hur alla samarbetar för att bidra till ett arrangemang som i stort sett har någonting för alla, säger David R Andersson.

Mer information

David R Andersson, projektledare, telefon 044-13 28 82.

Årets program

Kolla in programmet på sidan Kulturnatt Kristianstad!

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?