Upptäck parasport i Kristianstad

Artikeln publicerades 6 mars 2024

Bilden visar personer med olika funktionsnedsättningar som spelar boccia.

Söndagen den 10 mars kl. 10-15 har du möjlighet att prova olika parasporter i Kristianstad arena. Det blir en dag för alla, men särskilt välkommen är du med någon form av funktionsnedsättning.

Dagen arrangeras av RF-SISU Skåne och Kristianstad kommun i samarbete med ett flertal av kommunens idrottsföreningar. Du kommer att kunna prova på ett stort urval av idrotter under dagen samt inspireras av föreläsningar av Elina Waldén, parakanotist och Albin Svensson, handbollsspelare.

Elina Waldén har vunnit både SM- och VM-guld i parakanot, så här skriver hon om sin föreläsning:
Välkommen till en inspirationsföreläsning tillsammans med mig Elina Åkesson Waldén. Hur mitt liv vändes totalt upp och ner december 2016. Hur är det att ha varit gående och sen blivit rullstolsburen? Livets alla med- och motgångar och hur jag tacklat allt detta under de gångna åren. Hur kom det sig att idrotten blev min räddning? Vilka personer har funnits vid min sida och gjorde så att jag orkade fortsätta? Häng en stund tillsammans med mig där jag hoppas på att kunna inspirera er och att verkligen ta vara på Livet.

Albin Svensson, handbollsspelare i IFK Kristianstads Handboll för alla:
Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och haft ett stort intresse för idrott från ung ålder. Jag blev introducerad in i idrottsvärlden av en assistent som liten och även av min pappa som kollade på hockey. När jag var liten bestod mitt idrottande av att se när andra idrottade på tv och då var alltid min tro att det skulle förbli så för min del. Men vid 15 års ålder flyttade jag till Kristianstad och en ny värld öppnade sig. Hör mer om historien från läktaren till idrottsarenan.

Prova på:
Rullstolshandboll och handboll med IFK Kristianstad. Casting med Peshku Sportfiskeklubb. Golf, Degeberga Widtsköfle GK. Bowling, BK Skoj. Taekwondo, Kristianstad Taekwondo IF. Boccia, Framerunner, Framefotball, Furuboda IF. Frisbeegolf, Spinndisc. Boxning, Kristianstad Boxningsklubb. Fäktning, C4 Fäktklubb. Innebandy, Parasport Klinten. Bordtennis, KFUM Kristianstad BTK. Boule, Wendes Petanque Bouleklubb. Goalball, Fritidsbanken.

Du kan även passa på att träffa
Kristianstad Sim- och livräddningssällskap. Kristianstad kartingklubb. Åhus Gymnastikklubb.

För mer information kontakta

Pia Olsson, pia.olsson2@kristianstad.se, 044-13 24 78


Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?