Stadsfestivalen lever vidare

Artikeln publicerades 12 februari 2024

Det blir en stadsfestival i Kristianstad även i år! Och nästa år, och nästa och...
Kommunen är i färd med att teckna ett avtal med Kristianstad City som säkrar festivalyran i staden i minst fyra år framåt.

Förra året blev Kristianstad stadsfestival en succé i augustisolens sken.

Omkring 20 000 besökare om dagen flockades för att uppleva livemusik på Stora och Lilla torg, snurra och spinna i tivolits åkattraktioner, spana in gatukonst och heja på Barnens Citylopp. De åt, drack och njöt vid olika foodtrucks, i serveringstältet på Stora torg och på restaurangernas uteserveringar. Den allra största publiken drog Sanna Nielsen och Smens Baglomma på Stora torg.

– Vi vet att stadsfestivalen blev väldigt uppskattad och är glada att kommunen nu har kunnat hitta en lösning som gör det långsiktig möjligt för Kristianstad City att utveckla den ännu mer, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm.

Lösningen, som politikerna i kommunstyrelsen var helt överens om vid sitt februarisammanträde, är att kommunen tecknar ett avtal på fyra år, där bidrag till festivalen garanteras under förutsättning att andra aktörer bidrar med lika mycket.

– Målet är att invånare och tillresta ska få en inkluderande, hållbar folkfest i stadskärnan som skapar vi-känsla, stolta medborgare och ger tillbaka till det lokala näringslivet, säger Pehr Palm, planeringsstrateg med inriktning på evenemang i Kristianstads kommun.

Kristianstad Citys ordförande Gustaf Andersson ser nya möjligheter framöver.

– Det är kul att vi kan ta det här steget tillsammans. Vi har visat att vi har lyckats med de satsningar vi har gjort men vill satsa på att utveckla dem vidare och jobba mer långsiktigt. Nu ser vi fram emot att göra stadsfestivalen bättre och bättre varje år, säger han.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?