Scouterna tillbaka för ytterligare en jamboree

Artikeln publicerades 15 januari 2024

Jamboree 2022: Linnea Högbom, Nina Nilsson och Flora Jordan från Nacka Equmenia Scoutkår.

Scouternas nästa nationella jamboree arrangeras 2026 och platsen blir återigen i Kristianstad. Under en sommarvecka kommer tiotusentals scouter att samlas på fältet i Norra Åsum för nya lägeräventyr.

– Det här blir den sjätte gången vi arrangerar ett stort nationellt eller internationellt läger i Kristianstad. Det blir som vanligt en folk- och scoutfest där många magiska minnen kommer att skapas hos barn och unga, säger Anna-Karin Hennig, generalsekreterare på Scouterna.

– Vi hälsar scouterna varmt välkomna tillbaka till Kristianstad. Scouternas positiva värdegrund ger ringar på vattnet och vi är väldigt glada över samarbetet, som är värdefullt för kommunen på många sätt. Jag ser fram emot att Kristianstad återigen får välkomna barn och ungdomar för nya scoutupplevelser, säger Camilla Palm (M), kommunstyrelsens ordförande.

Jamboree26 kommer att ha lägerplatsen på evenemangsområdet i Norra Åsum, precis som jamboreen som arrangerades 2022. Här finns en blandad terräng med äng och skogsmark som passar scouting och lägeräventyr. Dessutom finns det färdig infrastruktur på området med vatten, avlopp och byggnader som underlättar både planering och genomförande.

En nationell jamboree är ett jätteläger som går av stapeln vart fjärde år. Det samlar tiotusentals scouter från hela landet och gästas även av scouter från andra delar av världen. Barn, ungdomar och vuxna samlas för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, utmanas och lära känna nya kompisar

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?