Ny taxizon på Stora Torg

Artikeln publicerades 3 april 2024

En taxibil som står vid Kristianstad C

En taxizon införs på Västra Storgatan, utanför Rådhus Skåne, på Stora Torg. På fredagar och lördagar mellan klockan 19 och 04 kan resenärer komma tryggt hem från krogen genom att välja en laglig taxi.

– Kristianstads kommun vill främja den legala taxinäringen och hoppas att medborgarna väljer en trygg och säker taxiresa framför att utsätta sig för de risker en svarttaxi innebär, säger Anders Johansson, säkerhetschef.

Taxizon på Västra Storgatan utanför Rådhuset genomförs på prov mellan april och september 2024. Zonen skulle startat första helgen i april men skyltarna för taxizonen har tyvärr blivit försenade. Det innebär att första dagen för zonen blir fredagen den 19 april.

–Detta är en central plats och attraktiv plats som vi hoppas lockar fler resenärer till de seriösa taxibilarna som verkar i enlighet med gällande lagar och regler, säger Anders Johansson.

Kommunen inför taxizonen efter samverkan med taxinäringen, krögare, näringsidkare och lokalpolisen i Kristianstad. Efter försöket ska initiativet utvärderas.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?