Ny discgolfbana på Wendesområdet

Artikeln publicerades 10 november 2023

Skylten som visar discgolfbanan på Wendesområdet.

En 18-håls discgolfbana står nu klar ute på Wendesområdet i Norra Åsum. Discgolf kallas också frisbeegolf och är en utomhusaktivitet som passar både gammal och ung. Det är helt gratis att använda banan, men du måste själv ta med dig en frisbee.

Banan är öppen för alla. Ingen tidsbokning behövs, men det kan förekomma kö vissa tider. Banan räknas som medelsvår och har hål av varierande karaktär och längd. Banan slingrar sig i härlig parkmiljö mellan gamla byggnader och i både barr- och lövskog. En runda för fyra spelare tar omkring två timmar att spela.

Discgolf är en rekreationssport och en av de snabbast växande sporterna i världen. Discgolf fungerar som vanlig bangolf. Skillnaden är att golfbollen bytts ut mot en frisbee, som kallas disc. Discen kastas och spelet går ut på att med så få kast som möjligt föra discen till målet, en korg försedd med hängande kedjor.

Du kan låna discar hos Fritidsbanken

Hos Fritidsbanken kan du låna discar och annan sport- och friluftsutrustning helt gratis. Du hittar Fritidsbanken på Utställningsvägen 18 i Kristianstad. Mer information finns i länken under relaterad information.

Hitta till banan på Wendesområdet

Banan ligger innanför grindarna på Wendesområdet. Du hittar första hålet och en översiktskarta vid Artillerivägen 3. Du tar dig lättast dit med stadsbuss eller cykel.

Drift och underhåll kommer att skötas av Christianstads Frisbee Club, som också kan svara på frågor om sporten och hur man spelar. Du hittar deras kontaktuppgifter under relaterad information.

En 9-hålsbana i Öllsjö

I Öllsjö finns sedan tidigare en 9-hålsbana.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?