Läger i sommar - både kul och lärorikt!

Artikeln publicerades 21 februari 2024

Barn och ungdomar samlas inför dagens aktiviteter på C4-lägret 2023

Vad sägs som att lära dig klättra, dansa eller leta tångräkor!

I år erbjuder Kristianstads kommun två sommarläger; C4-läger - idrott & kultur samt Biosfärläger. Båda lägren startar 10 juni och anmälan öppnar 25 mars.

C4-läger, idrott & kultur

En återkommande sommarfavorit för barn och unga i Kristianstad är det populära C4-lägret, där barn födda 2011–2015 under nio dagar får prova på 18 olika aktiviteter. Nytt för i år är att idrotten får sällskap av konst, dans och teater.

Planeringen av årets C4-läger är i full gång, det är mycket som ska förberedas och planeras när 450 barn i årskurs 2–6 ska tillbringa två veckor tillsammans.

Men det är en av årets roligaste arbetsuppgifter som leder till två veckor med skratt, upplevelser och mycket gemenskap för alla involverade, säger Pia Olsson, fritidsstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen.

Lägret äger rum på flera olika platser i Kristianstad, men morgon- och eftermiddagssamling är alltid på Kristianstad arenaområde. Härifrån tar sig grupperna alltid gemensamt till de olika aktivitetsplatserna.

Med 20 olika grupper som deltagarna fördelas i, finns det gott om möjligheter att hitta nya kompisar och för barnen att lära sig samarbete och teamwork. Varje grupp får testa på två olika aktiviteter om dagen, från idrott som fotboll och basket till teater och dans. Med så många valmöjligheter hittar säkert varje deltagare något som passar deras intresse och i bästa fall något som de vill fortsätta med i framtiden.

De aktiviteter som ingår i årets läger är amerikansk fotboll, badminton, basket, bordtennis, dans, fotboll, friidrott, rytmisk gymnastik, handboll, innebandy, judo, karate, klättring, konst, orientering, skytte, taekwondo, teater, tennis och volleyboll.

Nytt för i år är att idrott och kultur samsas i C4-lägret. Det innebär att inget separat kulturläger arrangeras.

Biosfärläger

Biosfärlägret är ett dagläger för barn, födda 2011–2014, som tycker om att vara ute och att lära sig om naturen genom att uppleva, upptäcka och utforska.

Under lägret paddlar vi kanot på Helge å, målar akvareller vid Vramsån, fångar fjärilar på de sandiga markerna utanför Åhus, letar tångräkor och bygger sandslott vid Äspet, möter kor och kalvar hos en strandängsbonde vid Horna – och mycket mer! Självklart blir det också lek och god mat. Och kanske det viktigaste av allt, tid att bara ha kul och njuta!

Tillsammans ser vi fram emot ännu en minnesvärd sommar med läger, där barnen får möjlighet att utforska, lära och växa gemensamt.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?