Dubbelt jubileum med framtiden i fokus

Artikeln publicerades 4 april 2024

Hösten inleds på bästa sätt genom att fira två jubilarer: Kristianstad bokfestival 25 år och Kulturkvarteret Kristianstad 10 år. Firandet pågår mellan den 4:e och 7:e september med en härlig mix av musik och litteratur. Genom att sammanföra jubilarerna skapas ett evenemang fyllt av festliga och tankeväckande upplevelser!

Helen Ortman, verksamhetschef Kulturkvarteret Kristianstad: Genom att inkludera olika röster och perspektiv breddar vi vårt program och välkomnar alla att vara en del av vårt jubileum. Tillsammans med bokfestivalen och våra besökare lägger vi nu grunden för framtidens evenemang!

Maria Reppen, bokfestivalsamordnare: Vi ser mycket fram emot att få göra den här jubileumsfestivalen tillsammans och vi tror att mixen av litteratur och musik kommer att sätta guldkant på besöken! Kanske får du upp ögonen för något nytt som du annars inte gett en chans.

Ulrika Thorsson, samordnare för bokfestivalen, fyller i: Vi ger järnet för kulturen, dess kraft gör dig stark och det kommer att märkas i årets firande av våra jubilarer.

Helen Ortman avslutar: Kulturen är en kraft som inte bara formar våra identiteter, utan också skapar en känsla av gemenskap och tillhörighet till något större än oss själva. Det tycker vi är viktigt att ta fasta på när vi bjuder in till årets kulturhändelse i Kristianstad!

Spara datumet 4-7 september!

Välkommen till ett jubileum som firar kulturen!

Jubileumsfestivalen arrangeras av Musik i Syd samt Kultur- och fritidsförvaltningen, Kristianstads kommun.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?