Paddla i Helge å

Nästan hela Kristianstads kommun täcks av Biosfärområde Kristianstads Vattenrike, med Helge å som slingrar sig från norra delen mot kusten i söder. Det finns även gott om sjöar och vattendrag som gör området perfekt för upplevelser på och med vatten.

Kanotleder

I de norra delarna finns kanotleden Immeln-Raslången-Halen med lägerplatser spridda över sjösystemet.

I Kristianstads Vattenriket finns olika leder att välja på. Paddla i stad, strandäng och hav.

Hammarsjön kan vara besvärlig att korsa men för att göra det lättare finns en digital led att ladda ner till din plotter, GPS eller telefon. För att data ska gå att använda i olika enheter finns det två GPX-filer att välja på.

Företag som hyr ut

Du kan paddla med kanot, kajak eller på en Stand up Paddel Board. Det finns flera uthyrare som erbjuder paddling med eller utan guide.

Lista på företag:

Båtturer

Guidade turer med Stora safaribåten i Kristianstads Vattenrike

Är du inte sugen på att paddla själv men vill uppleva omgivningarna från vattnet kan du boka en båttur. Stora Safaribåten kör guidade båtturer i Kristianstads Vattenrike med utgångspunkt från Tivoliparken i Kristianstad. Turen är på cirka 2 timmar. Det är lite olika turer beroende dag. Du kan köpa kaffe och vatten ombord, men det går även bra att ta med fikakorg.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?