Är ni en grupp som kommer för att besöka området? Läs om våra tips på besöksmål som är trevliga när det är en större grupp. Du kan också i formuläret ta kontakt med oss om du vill ha fler tips eller inspiration på vad ni som grupp kan se och göra.

Vy över naturum Vattenriket. Fotograf: Mattias Roos

Biosfärområde Kristianstads Vattenrike

Naturum Vattenriket ligger mitt i naturen men ändå på bara fem minuters promenadavstånd från järnvägsstationen och centrum.

Du kan utforska utställningen på egen hand eller följa med på en guidad tur. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njuta av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

Humleslingan

Vy över Ivösjön. Fotograf: Cecilia Sandén

På sluttningarna mot Ivösjön blandas äppelodlingar med betande djur. Fotograf: Cecilia Sandén.

På vackra vägar runt Ivösjön går Humleslingan finns Sveriges enda humletorka tillsammans med ett 40-tal andra sevärdheter. 

Bäckaskog slott ligger vackert på ett näs mellan Ivösjön och Oppmannasjön. Här kan du besöka både slottet, som idag är hotell och restaurang, samt slottsparken.

En annan spännande plats längs Humleslingan är Ifö industrimuseum.

Blåherremölla

Blåherremölla

Blåherremölla är en plats från en annan tid.

Porlandet från kvarnrännan och bruset från forsen med laxatrappan påminner om den gårds- och kvarnmiljö som en gång bedrevs här. Vid Blåherremöllan finns trevliga strövområden och mysigt sommaröppet kafé. 

Absolut Home

Drikblandning på Absolut Home

Under Absolut Home Exerience lär du dig blandad drinkar. Foto: Absolut Home

Lära känna Absolut från insidan. Filosofin, människorna och ambitionerna. Om du någonsin undrade hur Absolut blev så känd världen över, är det här du får svaren bakom framgången.

En Absolut Home Experience tar dig bakom kulisserna och visar hur en av världens finaste vodkor blir till. Historien bakom ett av världens mest ikoniska varumärken.

Renässansstaden Kristianstad

Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad

Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad.

Renässansstaden Kristianstad grundades 1614 av kung Christian IV av Danmark. Staden byggdes som en fästning, omgiven av svårtillgängliga våtmarker.

Medeltidstaden Åhus

Korsvirkeshus i Medeltidsstaden Åhus

Korsvirkeshus i Medeltidsstaden Åhus.

Åhus är en av landets bäst bevarade medeltida städer. I den gamla stadskärnan med sina kullerstensbelagda gator finns mycket som minner om den danska tiden.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?