På vår relax hittar du flera olika välgörande sätt att basta på och flera olika pooler, inne och ute. Från terrassen har du utsikt över Kristianstads Vattenrike och i loungen hittar du välsmakande mat och läskande dryck. Du som köpt relaxentré har även tillgång till resten av Badriket under respektive dels öppettider.

Till relaxen är det 18-årsgräns. Vid speciella dagar och tider öppnar vi upp relaxavdelningen för hela familjen och mer information om dessa tillfällen hittar du under rubriken Barn och ungdomar på relaxen. Handduk och badrock lånas ut till alla vuxna besökare. Barn och ungdomar får låna handduk. Badskor får du gärna ta med själv, men lämna dem utanför bastun.

Förköp

Det är möjligt att förköpa entré till relaxavdelningen för att vara garanterad en plats. Vi har fler besökare på helger än under dagtid på vardagar. Önskar du förköpa entré till ett större sällskap, se nedan.

Restaurangen utanför relaxavdelningen på Kristianstads badrike

Vi tar gärna emot större bokningar från företag och organisationer som vill betala mot faktura. I sådana fall kan du mejla bokningsförfrågan till badriket.

Bastu

Varje bastu är unik! Gemensamt är att vi sitter på, och har fötterna på, handduk. Din hud rör inte direkt vid bastulaven.

Det finns många härliga miljöer att koppla av i!

 • Infraröd bastu - Infraröda strålar kommer från väggar och benstöd. IR-strålarna verkar lindrande på muskel- och ledsmärta och kan skynda på läkningsprocessen vid skador. Bastun håller mellan 40–65 grader. 
 • Kelo - Stor aufguss-bastu som tar 45 personer. Namnet kelo kommer från träslaget bastun är gjord av.
 • Sanarium - En fusion mellan traditionell torrbastu och ett ångbad. Temperaturen ligger på cirka 60 grader och luftfuktigheten på 50 %.
 • Tepidarium - Ett rum uppvärmt till cirka 37–39 grader där man sitter på ljumma bänkar. 
 • Torrbastu - Temperaturen går upp till 100 grader men på grund av den låga luftfuktigheten skapas en behaglig värme. 
 • Vedeldad bastu - Slappna av till den sprakande, varma brasan i vår vedeldade bastu. Antagligen det mest rofyllda sättet att basta på.
 • Ångbad - Cirka 45–55 grader varmt och en luftfuktighet på 100 % En generator skapar ånga och en behaglig doft tillförs. 

Bad

Tänk på att duscha av dig innan du går ner i någon av bassängerna.

 • Kallbad – Kallt vatten att svalka sig i efter ett varmt bastubad.
 • Varmbad inomhus – Varm, stilla bassäng.
 • Varmbad utomhus – Under bar himmel.
 • Kneippbad – Gå genom växelvis varmt och kallt vatten för att öka blodcirkulationen. 

Takterrassen

Efter varma bad och bastubad kan det vara härligt att komma ut i friska luften på på terrassen. Här finns solstolar att slappa i, uteduschar att svalka sig i och bord och stolar att äta vid. Mitt på terrassen ligger kneippbad och varmpool. Härifrån når du även den vedeldade bastun, samt vår stora kelobastu.

Hjälpte informationen på sidan dig?