Inför ditt besök

Vattenlandet på Kristianstads badrike

Vi vill göra ditt besök på Badriket så enkelt och smidigt som möjligt. Det här kan vara bra att veta när du planerar ditt besök hos oss.

Hitta hit

Kristianstads badrike ligger på södra Näsby, omkring 1,4 km från stadens centrum. Du tar dig enkelt hit till fots, med cykel, buss eller bil.

Det är enkelt att ta sig till Kristianstads badrike.

Adress och telefon

Stridsvagnsvägen 16, 291 39 Kristianstad.
Telefon: 044-13 53 20

Åka tåg

Tågstation: Kristianstad C

Läs mer om priser och avgångar på Skånetrafikens webbplats.

Åka buss

Busshållplats:

Från Kristianstad C
Stadsbuss 1, hållplats Rosengårdsvägen, cirka 10 minuters promenad.
Stadsbuss 4, hållplats Badriket precis utanför entrén.

Regionbuss 545 och 550, hållplats Härlövsängaleden, cirka 10 minuters promenad.

Åka bil

Lat. 56.045769 Long. 14.145245

Kommer du med bil, finns det gott om parkeringsmöjligheter både på Badriket och i närheten. Fyra handikapparkeringar ligger alldeles i närheten av huvudentrén. Parkeringen i direkt anslutning till Badriket är avgiftsfri, men kräver P-skiva. Här kan du stå i upp till 4 timmar.

För mer information se längre ned under "Parkering".

Cykla

Från Kristianstad C tar det knappt 10 minuter att cykla.

Promenera

Det tar drygt 20 minuter att promenera från Kristianstad C.

Parkering

Exteriör av Kristianstads badrike

Det är gratis att parkera på de 300 platserna i närheten av Kristianstads badrike.

Parkering direkt utanför Badriket

I direkt anslutning till Badriket finns en stor parkering med många parkeringsplatser, även familjeparkering och platser för rörelsehindrade. Där får man stå i fyra timmar och det krävs p-skiva.

Cykelparkering hittar du precis utanför Badriket mellan entrén och parkeringen.

Parkering på andra sidan vägen vid Krinova

På andra sidan Jämtorpsvägen finns en stor parkering där du kan parkera under hela ditt besök. Det är ungefär samma avstånd som från parkeringen direkt utanför badriket.

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill veta något om vårt Badrike.

Kontaktuppgifter

Adress: Stridsvagnsvägen 16, 291 39 Kristianstad

Kontakta restaurangen

Välkommen att kontakta restaurangen för bokningar och frågor:

Omklädning

För att alla våra badgäster ska känna kunna sig bekväma har Badriket flera olika omklädningsrum. Här ska du kunna byta om i lugn och ro före och efter ditt bad.

Alla som ska vistas i bassängområdena ska vara ombytta till badkläder oavsett om man ska bada eller inte.

Lås med ditt armband

I alla omklädningsrum (förutom förening/skola) låser du ditt skåp med hjälp av armbandet du fått när du betalat din entré. Du som simmar med en förening eller med en skola behöver ta hänglås med dig. Förlorat armband kostar 125 kr att ersätta.

Omklädningsrum

Motionärer/aktivitetsdeltagare, skola/föreningar och besökare till vattenlandet byter alla om i olika omklädningsrum på nedre plan. Det finns även ett könsneutralt omklädningsrum med egna dushbås. Det här omklädningsrummet är också extra utrustat med bland annat taklyft för de som har behov av det. Skola och föreningar har en egen ingång till Badriket nära sin omklädning. Du som ska till relaxen byter om på övre plan där också relaxen ligger. I ditt besök ingår badrock och handduk.

I alla våra omklädningsrum finns duschstolar. Här finns även barnstolar och duschmadrasser för dig som byter om med ett litet barn. Alla omklädningsrum är också utrustade med hårfön.

För dig som byter om till motionssim, bad i vattenlandet eller till någon av Badrikets aktiviteter finns alltid en bastu att tillgå.

Duscha före bad

För att hålla badvattnet rent och fint ber vi alla gäster att duscha ordentligt innan bad. Kom också ihåg att det inte är tillåtet att bära underkläder under badkläderna.

Äta och fika

Det ska vara enkelt att gå och bada. Hos oss behöver du inte tänka på att ta med dig mat eller fika, vi har allt du behöver. Servering finns i entrén, i vattenlandet och uppe i relaxen.

Servering i entrén och vattenlandet

Du som har vägarna förbi Badriket är välkommen att ta en fika eller äta en bit varm mat. I restaurangen vid entrén serveras dagens lunch och för att ta en bit mat här krävs inte att man löst entré till Badriket.

Restaurangen på entréplan har ett kök med två serveringar – Utto's i vattenlandet och Restaurang Salt med uteservering i entrén under sommarsäsongen. Serveringarna har ett varierat utbud för att så många som möjligt av Badrikets besökare ska hitta något som passar. Se respektive restaurangs hemsida för mer information.

Restaurang i relaxen

I Restaurang Penthouse som ligger i relaxen på plan 2 finns mat och dryck som kan serveras både utomhus och inomhus. Denna restaurang är bara öppen för gäster på relaxen. Restaurangen har fullständiga rättigheter och på vardagar serveras alkoholhaltig dryck från klockan 16.30. Se restaurangens hemsida för mer information.

Kontakta Matrikets serveringar

För mer information om hur du kontaktar Matrikets serveringar, se information längre upp under "Kontakt".

Egen matsäck

Du kan ta med egen matsäck och äta på avsedd plats vid motionsbassängen, följ skyltar mot "medhavd fika". I anslutning till detta område finns även microvågsugn för uppvärmning av medhavd mat.

Restaurangen utanför relaxavdelningen på Kristianstads badrike

Tillgänglighet

Alla ska kunna besöka oss. Därför har tillgänglighet varit en av de viktigaste frågorna i bygget av Kristianstads badrike. Vi erbjuder en modern anläggning anpassad för rörelsehindrade och personer med synnedsättning.

Ledsagare

Ledsagare i tjänst till person med funktionsnedsättning går in fritt på Badriket. Ledsagaren visar upp intyg i receptionen. Ledsagare ska vara ombytt till badkläder när man vistas i bassängområdena.

Rullstol

Rullstolen går att ta med in omklädningsrummet där man på avsedd yta kan parkera sin rullstol och byta till badstol eller brits.

RWC

Det finns toaletter med plats för rullstol på flera platser i Badriket.

Omklädning

Våra omklädningsrum är tillgänglighetsanpassade. Ett av våra omklädningsrum är dessutom könsneutralt och anpassat med taklyft.

Bassängerna

Som rörelsehindrad når du våra bassänger antingen via lyftplan, taklyft eller med en portabel lift. Säg gärna till redan i receptionen om du behöver bli visad hur det fungerar.

Hiss istället för trappor

Vi har hiss upp till rutschbana, hopptorn och relax, vilket också är de enda ställena det finns trappsteg.

Synnedsättning

Kristianstads badrike är anpassat till dig med synnedsättning. Vi har skyltar med blindskrift och där behov finns är färgsättningen kontrasterande.

Teleslinga

Teleslinga finns i receptionen.

Shop

Välkommen till Badrikets badshop.

Vi säljer badkläder till både stora och små, simglasögon, badmössor, simhjälpmedel och träningsredskap. Vi har det mesta du kan tänkas behöva inför ditt besök hos oss. Har du frågor om vårt sortiment är du välkommen att höra av dig.

Shop på Kristianstads badrike

Hitta på Badriket

Ta hjälp av våra orienteringskartor för att hitta rätt inne på Badriket.

badhuset-plan 1_NY.png
badhuset-plan 2.png

Presentkort

Ge bort en badupplevelse till någon du tycker om!

Köp ett presentkort på valfri summa i receptionen eller på webben. Kortet har en giltighetstid på 24 månader och kan användas på hela Badriket, såväl vid köp av badentréer och produkter i shopen som vid bokning av aktiviteter och event. Presentkortet gäller ej i Matrikets serveringar/restauranger. Presentkort kan inte återköpas eller lösas in mot kontanter.

Webbköp

Vid köp på webben skickas presentkortet med e-post till den mailadress du anger vid registreringen. Köpet är klart först när det är betalt. Obetalda presentkort försvinner ur kundvagnen efter en timme.

Aufguss-sittning i bastun på Kristianstads badrike

Trivsel och trygghet

Genom att ta del av nedanstående regler hjälper du oss att skapa ett trivsamt bad för alla. Om du undrar någonting så fråga oss i personalen, vi roterar i hela anläggningen och finns alltid tillgängliga i receptionen.

Vuxenansvar

Som vuxen är det är det du som ansvarar för de barn du har med dig. Det innebär att du har uppsikt över dem under hela vistelsen och ser till att de får den tillsyn de behöver. Bada gärna tillsammans med dina barn, det är både roligt, lärande och säkert. Ni får gärna fråga våra badpedagoger om ni vill ha tips på hur och vad man kan göra för att se till att vattnet alltid är en trygg plats för de små.

För att få gå in på Badriket utan vuxen ska du fyllt 12 år och vara simkunnig. Att vara simkunnig innebär att du kan simma 200 meter på djupt vatten.

Alla som inte är simkunniga bör åtföljas av en simkunnig vuxen som har uppsikt under vistelsen i anläggningen.

Badkläder och dusch

När du besöker vattenlandet, motionssimmet och relaxen måste du byta om till badkläder även om du inte tänkt bada. Vi badar i badkläder, det vill säga baddräkt, bikini, burkini eller badbyxor.

Duscha och tvätta dig innan bad och bastu, tvål finns i alla våra duschar.

Badblöja är obligatoriskt för små barn.

Drunkningslarm

I motionsbassängen och varmvattenbassängen finns ett drunkningslarm som larmar direkt till personal vid drunkningstillbud.

Egen mat/fika

Egen mat/fika får du ta med och äta på anvisad plats vid motionsbassängen, glasartiklar är ej tillåtet.

Där finns också micro att tillgå.

Barnvagn

Barnvagnar parkeras på barnvagnsparkeringen direkt till höger efter entrén. De får inte tas med in omklädningsrum eller simhall.

Skärmfritt

Badriket är en skärmfri anläggning, du får inte använda din mobiltelefon, iPad eller dator.

Rök- och drogfritt

Anläggningen är rök- och drogfri. Du får inte förtära medhavd alkohol.

Personal

Vi finns alltid i närheten, välkommen till oss om du har frågor eller funderingar.

Genom att betala entréavgift eller boka någon av våra aktiviteter accepterar du våra regler. Följ personalens anvisningar, vi finns till för att skapa ett tryggt, säkert och trevligt bad. Personer som bryter mot våra regler eller på något sätt äventyrar sin egen eller andras säkerhet riskerar att få lämna anläggningen. Betald entré återbetalas ej.

Interiör från Kristianstads badrike
Hjälpte informationen på sidan dig?