Ansökningsperiod 25/4 - 15/5 - Omval, nyval och ansökan till fjärde året på Teknikprogrammet

Gymnasieantagningen elev

Här kan du som ska söka till gymnasiet läsa vanliga frågor och svar om omval och nyval

Hur och när kan jag göra ett omval?

Prata med din Studie-och yrkesvägledare innan du gör ett omval. Studie- och yrkesvägledaren kan behöva låsa upp din ansökan för att du ska kunna ändra eller lägga till utbildningar i din ansökan under omvalet. Omvalsperioden är den 25 april - 15 maj.

Har jag mindre chans att komma in på en utbildning om jag gör ett omval?

Vilka program är jag behörig till?

Om du loggar in på ansökningswebben och klickar på "mer info" ser du vilka program du är behörig till. Du kan också prata med Studie- och yrkesvägledare på din skola.

Jag har ingen Studie- och yrkesvägledare och behöver låsa upp min ansökan. Vad ska jag göra?

Du som inte går på en skola inom vårt samverkanområde kan skicka in en begäran till Gymnasieantagningen om upplåsning av kontot.

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter till Skånegy. Hur får jag tag på dem?

Om du inte har E-legitimation och har tappat bort dina inloggningsuppgifter kan du återställa ditt lösenord här. Ett mejl skickas till den E-post som du har registrerat på ansökningswebben (Skånegy).

Hur söker jag till T4 - fjärde året på Teknik­programmet?

Du är behörig att söka till fjärde året på Teknikprogrammet när du har slutfört din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet och har fått ett Examensbevis. Du kan ansöka om konto/inloggningsuppgifter till Skånegy via våra beställningsformulär från den 22 maj.

Tänk på att du även måste skicka in ditt Examensbevis till oss senast den 25 juni.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?