Händer på Musikskolan i Maj

Artikeln publicerades 2 maj 2024

Solister på Solistafton med elever från det utökade programmet 2023.

Maj månad är den tid då Musikskolan ger flest konserter. Så även i år även om vi har samlat många under samma event. Fri entré gäller på alla våra konserter i vår. Välkomna!

Maj inleds lugnt på Musikskolan. Första maj infaller mitt i arbetsveckan och veckan därfter är det Kristi himmelfärds dag med tillhörande klämdag. Dessa dagar är Musikskolan stängd och elever och lärare är lediga.

Men det är lugnet före stormen. Vecka 20 sätter vi igång med att förbereda det sista inför vårens släpp av kurser och Musikskolans festival och Lions och Musikskolans dag.

Den 15 maj kl 17.00 släpper Musikskolan de kurser som sker i grupp;

  • Rytmik - Småbarnsrytmik, Barnrytmik
  • Musikal - Showrytmik, Showkids, Stars, Fame
  • Nybörjarkurser - Trumpet/trombon, tvärflöjt, cello/fiol
  • Körer
  • Dans - Balett, Styrka & Stretch
  • Musikproduktion

Fredagen den 17 maj drar Musikskolans Festival igång med musik, dans och sång på flera scener och på lördagen den 18 maj ses vi i Tivoliparken för Lions och Musikskolans dag. Läs mer i tidigare publicerad artikel.

Onsdagen den 22 maj kl 18.30 i Odalkyrkan är det sedan dags för våra elever på den utökade kursen Studieförberedande eller Instrumental spets att ha Solistafton.

Under Kulturnatten på Lördagen den 25 maj kommer ni kunna se orkestern Blåsvädret som spelar i samband med Blåsmusikens dag.

Månaden maj avslutas med att musikalgruppen Stars har sina skolföreställningar och kvällsföreställning under v.22.

Varmt välkomna på våra evenemang eller att boka in dig på någon av våra kurser till hösten!

Hjälpte informationen på sidan dig?