Börja hos oss

Att lära sig ett instrument berikar inte bara dig själv utan även andra.

Vill du lära dig spela ett instrument eller gå någon annan av våra kurser? Då tycker vi du ska boka en kurs via vår kurskatalog! Läs mera under anmälan här under.

Du kan välja mellan en mängd olika instrument och andra kurser, och oavsett vilken musik du gillar kan någon av våra ca 27 lärare hjälpa dig att förverkliga dina musikaliska drömmar.
Finns det ingen plats på just den kurs du vill gå kan du göra en intresseanmälan.

Anmälan

Här nedanför hittar du en länk till vår kurskatalog. Du kan direkt gå in och boka plats på en kurs som du är intresserad av. Kurskatalogen kommer vara öppen hela terminen förutom ett par veckor innan nästa termins kurser ska släppas. Det går alltså bra att anmäla sig senare på terminen, men du får då räkna med att många kurser redan kan vara fulltecknade.

Avgift

Avgiften är för närvarande 680 per elev, termin och ämne (*). Debitering sker en månad in på terminen. Inga rabatter ges för t.ex. syskon. Musikskolan använder sig av hel och halv avgift ifall du får en plats sent på terminen.
Om eleven slutar under pågående termin medges ingen reducering eller återbetalning av avgiften.

Medverkan i ensemble/grupp är avgiftsfri om eleven har erlagt terminsavgift.

* Observera att musikalkurserna Stars och Fame kostar 1360 kr/termin eftersom de innefattar två ämnen; scenisk sång och dans.

Hyra instrument 

Du måste ha tillgång till ett eget instrument så att du kan öva mellan lektionstillfällena. Om du inte har något eget instrument kan följande hyras på musikskolan, i mån av tillgång, till en kostnad av 300 kr/termin: Cello (1/8, 1/4, 1/2 och 3/4), Valthorn, Trombon, Baryton, Tuba, Fiol (1/4, 1/2 och 3/4). Harpa kan hyras de två första åren. Saxofon, tvärflöjt och klarinett kan hyras första läsåret. Övriga instrument måste du själv ordna.

Prova på/öppet hus

Är du osäker på vad du vill gå för kurs så kan våra instrumentprovarkvällar vara till hjälp. Några gånger under läsåret har vi öppet hus och då får alla barn möjlighet att prova spela på de flesta instrument vi har undervisning i. Då  träffar du även lärarna och kan ställa frågor och diskutera vilket instrument som passar dig. Håll utkik på hemsidan, vår facebook-sida eller Instagram när det är dags för instrumentprovarkväll nästa gång.

Ett alternativ som växte fram under pandemin är att du kan boka en prova på-lektion.

Boka en provlektion

Ibland är det lång tid mellan våra öppet hus och som barn kan flera månader kännas som en evighet. Därför erbjuder vi även tidsbokade provlektioner på de instrument där vi kan erbjuda platser.

Såhär gör du

På de instrument där vi har lediga platser bokar man en tid med lärare för provlektion. Därefter träffas du som elev och medföljande förälder tillsammans med en lärare och provar det instrumentet du är intresserad av under max 20 minuter. Är du sedan intresserad kan du boka den aktuella tiden och börja spela direkt!

Välja

Vilka kurser kan jag välja mellan? Det ändrar sig allt eftersom. Vill du själv undersöka vilka platser/kurser som är tillgängliga så gå till vår kurskatalog. Du kan också maila oss direkt (se nedan) och fråga om det aktuella instrumentet.

Besök våra konserter

Du är också välkommen till våra konserter. Där kan du lyssna på några av de barn och ungdomar som redan går på Musikskolan. Då kanske du blir nyfiken på ett instrument du inte ens visste fanns.

Under terminerna finns det massor av tillfällen att komma och lyssna på musik i alla tänkbara konstellationer. Konsertprogram hittar du under Nyheter som uppdateras löpande. Konserterna har alltid fri entré om inget annat anges.

Var skapar jag konto?

Musikskolan använder sig av plattformen StudyAlong. Det finns två sätt att komma till sidan där du skapar konto:

Via Kurskatalogen

Du kan gå via vår kurskatalog. Om du hittar en kurs som du vill gå och är ledig så trycker du på Lägg till i Kundvagnen. Kursen hamnar då längst upp på sidan. Är du nöjd med denna kurs så klickar du på Gå Vidare. Efter det som blir du ombedd att logga in eller att registrera ett konto. Klicka på Registrera

Via länk

Om du i väntan på en ledig kursplats vill skapa ett konto för ett snabbare förfarande vid till exempel kurssläpp, så kan du skapa ett konto via denna länk utan att boka kurs. Då kommer du direkt till registreringssidan.

Hur skapar jag ett konto i StudyAlong?

Börja med att registrera ett vårdnadshavarkonto:

Steg 1: Välj ett användarnamn. Om ditt namn är ledigt lyser rutan grönt.

Skriv din mailadress. Välj ett lösenord som är minst 8 tecken långt, innehåller Stor och liten bokstav samt specialtecken. Upprepa lösenord och klicka på Fortsätt.

Steg 2: Skriv ditt personnummer, förnamn och efternamn.

Tryck på hämta uppgifter för att hämta adress från skatteverket. Alternativt fyller du i Adress, Postnummer och Ort.

Skriv mobilnummer.

Läs och godkänn Användarvillkoren

Klicka på Registrera

Nu har du ett vårdnadshavarkonto och behöver nu skapa ett konto åt ditt barn.

Klicka på Min Sida

Klicka på Lägg till Barn

Steg 1: Välj Användarnamn, fyll i eventuell e-postadress, välj ett lösenord och upprepa lösenordet. Klicka på Fortsätt

Steg 2: Välj barn. Här finns alla dina barn som du är vårdnadshavare för.

Skriv mobilnummer

Läs och godkänn Användarvillkoren

Ta ställning till om fotografering är tillåtet.

Klicka på Registrera

Klart!

Kan mitt barn få sin spellektion på skolan/skoltid?

Tidigare var Musikskolans verksamhet väl representerad i grundskolorna i kommunen. Efter ett beslut av Skolverket 2019 ändrades detta och musikskolans lärare flyttades in till musikskolan för undervisning efter skolans slut och i några fall efter skoldagen ute på grundskolan.

I november 2022 kom ett reviderat beslut att undervisning på skoltid är tillåtet om vårdnadshavare söker ledighet för sitt barn och får den beviljad av rektor. Vad detta beslut innebär för Musikskolan i Kristianstad vet vi inte ännu. Vi har några saker att förhålla oss till: Eleven måste ha beviljats ledighet och läraren måste kunna undervisa minst 3 elever på den aktuella skolan.

Kontakta Musikskolan för mer information.

Hjälpte informationen på sidan dig?