Händer på Musikskolan i april

Artikeln publicerades 27 mars 2024

Musikalgruppen FAME skriver och framför sin egen musikal. Musikalen 2024 heter "Vasagatan". Det är bara en av de konserter som Musikskolan kan erbjuda i april. Vill du förgylla våren med sång, musik eller dans så är det här du hittar det!

I april börjar konserterna smyga igång på allvar på Musikskolan. Här nedan ser du hela progammet för april och en liten hint om vad maj erbjuder.

April inleds med påsklov på Musikskolan. Du som elev har ingen lektion under vecka 14.

17 april kl 18.30 i Österängskyrkan är det dags för vår Ungdomsorkester att ha konsert. Här kan vi höra filmmusik, pop och klassiska toner presenterade av Musikskolans äldre elever. Förutom Ungdomsorkesterna så spelar de i mindre ensembler; Flute For Fun, Sax och brassensemblen "Braxen", Stråkensemblen och Harpensemblen. Välkomna till en härligt blandad konsert med skickliga elever och stor spelglädje.

Under v. 17 har musikalgruppen FAME sin projektvecka. Då blir det skolföreställningar och en kvällsföreställning. Torsdagen den 25 april kl. 18.00 i Danssalen på Musikskolan har du möjlighet att se föreställningen Vasagatan; En nyskriven musikal som eleverna själv har skapat!

Handling: Tess kommer till Borlänge full av hopp om att få en nystart i livet och fly från sitt förflutna. I hyreshuset där hon flyttar in bor Maj-Britt, Joffi, Leif och Oliver. Men alla har sina hemligheter och vad är det egentligen Tess flyr ifrån?

Fri entré men anmälan krävs;

Vi hoppas att du som är 17-21 år passar på att söka Lions sång och instrumentalstipendie. Sista anmälningsdag 19 april och audition sker den 26 april. Se mer information i tidigare publicerad nyhet.

Lördagen den 27 april firar Barbacka Dansens Dag på Teatern där Musikskolan är med och gästar. Läs mer på Barbackas hemsida:

Efter detta kommer månaden maj och där ska ni bland annat hålla utkik efter Musikskolans Festival den 17/5 och Lions och Musikskolans Dag den 18/5. Två dagar fyllda med musik och dans!

Varmt välkomna till Musikskolan!

Hjälpte informationen på sidan dig?