Barbackas Danskompani

Fördjupning inom dans

I höst erbjuder vi två olika danskompanier. "Barbackas Danskompani" och "Barbackas Danskompani 2.0".

Du har endast möjlighet att delta i ett av våra två danskompanier. I mån av plats kan det finnas möjlighet att dansa i båda grupperna, men i första hand önskar vi möjligheten för fler dansare att delta.

Barbackas Danskompani

Barbackas danskompani är för dig som tycker om att visa danskonst på scen, vill fördjupa dig i dans och jobba mot en föreställning. Du som dansar i någon annan danskurs (från årskurs 6) på Kulturhuset Barbacka har möjlighet att också bli en del av Barbackas Danskompani.

Nivå: nybörjare/fortsättare

Ålder: från årskurs 6-20 år
Dag och tid: tisdagar kl. 16.30-18.30,
Period: vecka 36-47 under höst 2024. Tider för vecka 48 och 49 får ni vid kursstart + tider för två heldagar (söndagar) samt ljusrepetitioner, genrep och föreställning i början av december.
Startdatum: tisdag 3 september
Pedagoger: Therese Vilhelmsson och Jennifer Henriksson
Kursavgift: 850 kr (deltagare från annan kommun betalar 1360kr)
Mål: Föreställning på stora scenen, Kulturhuset Barbacka under december 2024, 2–3 publika föreställningar
Upplägg: För att anmäla dig till Barbackas Danskompani måste du gå en annan övrig kurs från årskurs 6, detta för att få dansträning. Som dansare i Barbackas Danskompani kommer du att få prova på olika stilar, improvisera och skapa eget material. Fokus ligger på att dansarna ska ha tid att utforska dansmaterial, träna på uttryck och känslor och att träna på att dansa tillsammans i grupp. Dansarna kommer på olika sätt att vara medskapande i processen från idé till föreställning.

Anmälan: Till Barbackas Danskompani 2.0 tar vi endast emot intresseanmälan.
För att söka till Barbackas Danskompani 2.0 (16-20 år), skicka namn, ålder, mejladress, telefonnummer och din danserfarenhet till (LÄNK till therese) senast 15 augusti. Endast ett fåtal platser.

Barbackas Danskompani 2.0

Barbackas Danskompani 2.0 jobbar mot att uppträda och delta på olika arrangemang, i och utanför Kristianstad. Ditt deltagande bygger på att du kan vara med två terminer, höst 2024 och vår 2025. Det finns inget krav på att delta i annan kurs i Barbackas dansverksamhet. Du som deltagare kommer att vara ambassadör för Barbackas dansverksamhet, genom att uppträda på scen och delta på arrangemang. Tanken är också att kunna erbjuda dansare i Barbackas danskompani 2.0 en möjlighet att jobba på aktiviteter som Barbacka arrangerar, som ex lov.

Nivå: fortsättare/avancerad

Ålder: 16-20 år
Dag och tid: tisdagar kl. 19.00-20.30
Period: vecka 36-46 under höst 2024. Tider för gig/arrangemang/uppvisning och eventuella extra rep inför detta kommer att dyka upp allt eftersom. Tider för våren 2025, planeras i slutet av höst 2024.
Startdatum: tisdag 3 september
Pedagoger: Therese Vilhelmsson och Jennifer Henriksson
Kursavgift: 630 kr (deltagare från annan kommun betalar 1008 kr). Du betalar en termin åt gången.
Mål: Uppträda och delta på olika arrangemang i och utanför Kristianstad. Bygga kunskap och erfarenhet hos dansarna om hur det är att uppträda på olika scener, delta på olika arrangemang samt att utforska och utveckla sina kunskaper i dans.
Upplägg: Du som dansare i Barbackas danskompani 2.0 är anmäld att delta höst 2024 och vår 2025. Upplägget bygger på att du kan delta båda terminer.
Du som anmäler dig har stor vana av dans och har tränat dans flertalet terminer. Du ska ha vana av jazz, modern dans och hiphop/street. Som dansare i Barbackas Danskompani 2.0 kommer du att få utöva olika dansstilar, träna teknik, musikalitet, känslor och uttryck. I kompaniet kommer vi att jobba med gruppen i fokus, att skapa nummer som känns utmanande och spännande att lära sig och visa upp.

Anmälan: Till Barbackas Danskompani 2.0 tar vi endast emot intresseanmälan.
För att söka till Barbackas Danskompani 2.0 (16-20 år), skicka namn, ålder, mejladress, telefonnummer och din danserfarenhet till therese.vilhelmsson@kristianstad.se senast 15 augusti. Endast ett fåtal platser.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?