Här har vi samlat filmer från de senaste årens föreställningar.

Våren 2023

RYMDEN med Barbackas Danskompani

Fredag 19 maj kl. 19.00 & lördag 20 maj kl. 19.00:

Kristianstads teater
Längd: ca 90 min inklusive paus

Vi rör oss i det oändliga intet, i ett tyst och mörkt universum. Som i rymden där olika föremål dras till varandra, klumpar vi ihop oss och skapar planeter och månar. Snurrar runt solen i banor och går från stoft till supernova. Likt stjärnor tycks vi trängas på natthimlen men vi har gott om plats att skina. Vi är vår egen galax.

RYMDEN gavs som en work-in-progressföreställning hösten 2022. Nu har den äntligen premiär på Kristianstads teater! Barbackas Danskompani består av dansintresserade ungdomar, just nu 12–18 år, från Kulturhuset Barbackas kursverksamhet. Vi arbetar med koreografi, kostym och ljussättning för att dansarna ska få en förståelse för hur arbetet som dansare respektive koreograf kan se ut.

Dansarna får möjlighet att prova olika dansstilar, skapa eget material samt arbeta med sitt sceniska uttryck, och slutligen dansa på scen inför publik.

Våren 2022

VISSNA & VÄXA med Barbackas Danskompani (Kulturnatt)

20-21 maj 2022

Vi vissnar och växer.
Fröet i jorden, detta lilla frö, som har så mycket kapacitet och möjligheter.
Fröet behöver bara de rätta verktygen och den rätta platsen att växa på.
Som vi människor.

När vi vissnar kan det bero på att vi finner motgångar och inte hittar de rätta verktygen för att blomstra.
Vi kan vissna, men vi kan även blomma på nytt igen.
Tillsammans växer vi och blomstrar!
#enplatsattväxapå

I samverkan med Kulturnatt Kristianstad presenterar Kulturhuset Barbackas Danskompani föreställningen Vissna & Växa. Danskompaniet består av ungdomar från 12 år och uppåt, alla med olika lång dansbakgrund. Gemensamt har de passionen för dans som uttrycksform och lusten att delta i hela processen, från idé till färdig föreställning. Tillsammans med danspedagogerna Nichole Olguin Jönsson och Clara Pernebjer har ungdomarna under de senaste två terminerna jobbat fram denna dansföreställning.

Våren 2021

UNDER YTAN med Barbackas Danskompani

16 juni 2021

Under den pågående pandemin har dansverksamheten på Kulturhuset Barbacka fått tänka om och tänka nytt. Efter flera inställda föreställningar senaste året kan kompaniet äntligen presentera dansfilmen "Under ytan".

Arbetet med filmen började på allvar i början av 2021. Dansarna och pedagogerna träffades via länk varje vecka för träning och repetitioner. Dansarna fick lära sig koreografier samt skapa eget material via "breakout rooms". Senare under våren öppnades möjligheten att äntligen ses fysiskt i danssalen på Kulturhuset Barbacka, men fortfarande uppdelade i mindre grupper om max åtta personer. De äldsta i gruppen fick, i enlighet med pandemirestriktioner, dansa via länk uppkopplade till en tv i danssalen.

Efter mycket pusslande, planering och problemlösning nådde kompaniet till slut sitt mål! Filmen består av tio koreografier skapade av pedagogerna samt dansarna själva. I filmen får vi se tolv dansare i åldern 12-23 år. De har alla olika dansbakgrund, några är nybörjare, andra har dansat länge. Dansstilarna varierar från jazz till modernt till streetdance.

Koreografi och framförande: Barbackas Danskompani
Producent: Torjus Wrangell
Pedagoger/koreografi: Therese Vilhelmsson och Nichole Olguin Jönsson
Filmning och redigering: Sadik Salem
Teknik och ljus: Christian "Krobbe" Johnsson

Tillsammans på avstånd

Musik: Nate growing up - Labrinth
Koreografi: dansarna

Barbackas Danskompani har under våren dansat tillsammans på distans. Gänget har skapat material och repeterat via Zoom. Här ser du en del av skapandet

DANSFILMER HÖSTEN 2020

Liebenstraume

Låt: Liebestraume - Franz Liszt, JenÔ Jandó
Koreografi: Torbjörn Stenberg och dansarna
Dansare: Greta, Alice, Louise, Oscar, Tova, Thea, Linnea, Elsa, Carolina, Michelle, Astrid

Now You´re gone

Låt: Now You´re gone – Tom Walker feat Zara Larsson
Koreografi: Cornelia Stjernberg
Dansare: Carolina, Greta

Statements

Statements – Loreen
Koreografi: Therese Vilhelmsson
Dansare: Elsa, Thea, Linnea

Blame it on your love

Låt: Blame it on your Love – Charli XCX, Lizzo
Koreografi: Cornelia Stjerberng
Dansare: Elsa, Thea, Linnea, Carolina

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?