Vi erbjuder kurser inom flera stilar, nivåer och åldrar. Här kan du läsa om vårens pågående kurser och vad de olika nivåerna innebär.

Anmälan till nästa kursperiod öppnar i augusti.

Att dansa hos oss

Vi har ett brett utbud inom olika dansstilar och har ett åldersspann från 4-20 år. Våra ledare är utbildade danspedagoger eller dansare. Fokus i kurserna ligger på dansglädje och samspel, varje deltagare ska känna sig sedd och lyssnad på. Glädjen att dansa tillsammans i grupp kommer i första hand!

De yngre deltagarna har mycket fokus på kreativitet och kroppsmedvetenhet, i de lite äldre grupperna ingår mer teknikträning och koreografier.

Alla barndanskurser består av elva tillfällen. (Danslek, Barndans, Dansmix årskurs 2-3 och Hiphop/Street årskurs 4-5). Övriga dansgrupper består av tolv tillfällen.

Första kursveckan är ett prova-på-tillfälle, vilket innebär att du senast tre dagar innan nästa kurstillfälle måste meddela om du inte önskar fortsätta.

Våra olika nivåer

Alla våra dansklasser är märkta med nivåer eller åldersspann. Här förklarar vi vad de betyder.

Årskurs 2-5

Inga förkunskaper krävs, nästa steg blir nästa årskurs, nivå 1 eller öppen nivå.

Öppen nivå

Pedagogen lägger nivån efter dansarens förutsättningar. Här finns något att
lära för alla oavsett tidigare danserfarenhet.

Nivå 1

För dig som har dansat färre än 3 terminer. Kanske är du nybörjare och inte har dansat på danskurs förut. Att dansa hemma eller tillsammans med kompisar är väldigt annorlunda från att ta en dansklass. Vi rekommenderar därför att gå nivå 1 de första tre terminerna.

Nivå 2

För dig som dansat nämnd stil i minst 3 terminer och har en god dansgrund. På dessa klasser ökar vi tempot på fart och svårighetsgrad. Du som anmäler dig till nivå 2 är van vid att gå på dansklasser.

Vi rekommenderar att alltid börja på en lägre nivå och sedan gå upp en nivå, i stället för tvärtom.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?