Vår konstinstallation Fredsfåglar flyttar till foajén.

Artikeln publicerades 16 april 2024

Konstinstallation och utställning på Kulturhuset Barbacka

Konstinstallationen Fredsfåglar påbörjades i galleriet under februarilovet. Under sju veckor fick besökare i huset delta i verket genom att utifrån sina drömmar om fred skapa sina egna fåglar. Resultatet kan du nu se i vår vår foajé.

Just nu är det mycket krig i världen och vi hör om det hela tiden. Men även i dessa tider av krig och våld är det viktigt att hoppas på fred. Konsten är ett bra sätt att göra det på.

Aktiviteten är inspirerad av en gammal sägen i Japan som blivit en symbol för fred och bygger på att om man viker 1000 tranor i origami kan man få en önskan uppfylld. I vår del av världen har vi duvor som symbol för fred. Vi har kombinerat de båda.

Totalt har 940 antal fredsfåglar skapats och fredsfågelflocken har nu flugit från vårt galleri till vår foajé där de hänger för att välkomna alla våra besökare. Om du vill hjälpa oss komma upp till 1000 fåglar kan du göra det under Öppen Atelje på lördagarna.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 22 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?