Oxhagens förskola

Oxhagens förskola ligger på Sommarlust i Kristianstad.

Vårt långsiktiga mål

På Oxhagens förskola finns en grund för kollegialt lärande som all personal är delaktig i. Detta leder till att alla barn på förskolan har eller får möjlighet att utveckla sin självkänsla och sina förmågor.

Normer och värden

I förskolans arbete ingår alltid att bygga relationer mellan barn och vuxna och få dem att känna gemenskap och samhörighet mellan varandra.

Alla barns lika värde

Barnen får en förståelse för andra kulturer och en förståelse för att alla är olika och att barn och vuxna har olika förutsättningar och förmågor.

För oss pedagoger är det viktigt att utmana vidare.

Våra måltider

Vi har förmånen att ha en matsal där alla barn och pedagoger äter frukost, lunch och mellanmål. Lunchen sker i två sittningar. Först äter de små barnen och sedan de större. Här får barnen möjlighet att ta maten själv efter sin förmåga och ålder.

Vi har en egen kock som lagar maten och serverar stor salladsbuffé varje dag. Kocken arbetar nära barnen och barnen är ibland delaktiga i vissa aktiviteter i köket. Skolköket är också KRAV-certifierat. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Matsalen används också till andra gemensamma aktiviteter.

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?