Centrals förskola

Centrals förskola ligger centralt i Kristianstad, med bra bussförbindelser. Vi har två avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och två avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år.

Om oss

Centrals förskola består av fyra avdelningar. På Turkos och Orange går barn som är 1-3 år. De barn som är 3-6 år går på Rosa och Grön. De fyra avdelningarna är alla ljusa, men har samtidigt en personlig prägel genom att de alla har olika färgteman. Vår förskola ligger centralt i innerstan med närhet till bibliotek,Tivoliparken och Barbacka. 

Vi har öppet 6.30-17.30 (18.30 vid behov).

På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog och förskolechef.  

Prioriterat område

Vi vill ge våra barn tillgång till en språkutvecklande miljö. Vi har ett förskolebibliotek som är involverat i vårt dagliga arbetet tillsammans med barnen. Vi vill också ge möjlighet till att utveckla en berikande, lärande och skapande miljö på förskolan och inspirera till upptäckande, lek, aktivt utforskande och lärande.  

Vår vision

Grunden för allt lärande är en trygg miljö, vi vill ha ett vänligt, tillåtande och accepterande klimat. Alla barn och vuxna har rätt att mötas med respekt. Varje barn ska efter sina förutsättningar få känna tillfredsställelse i att lyckas, få ett växande självförtroende och tilltro till sin egen förmåga.

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?