Komvux

Vill du läsa grundläggande eller gymnasiala kurser? Kvalificerade utbildningar på yrkeshögskola? Skifta karriär? Skaffa behörighet till universitet eller högskola? Prova något nytt? Då har du kommit till rätt plats, Komvux. Duktig, flexibel och engagerad personal hjälper dig att lyckas med dina mål.

Lång tradition av vuxenutbildning

Vuxenutbildning har lång tradition i Sverige. Redan på 1800-talet så bildades de första folkhögskolorna. Formell kommunal vuxenutbildning infördes år 1968.

Vuxenutbildningen i centrum

Komvux lokaler hittar du på Götgatan i Kristianstad, ett stenkast från stadens puls och i det natursköna Österäng, Sjövägen 30. När du befinner dig i vuxenutbildningens lokaler på Götgatan kanske du känner historiska vingslag och det är inte så konstigt! Nuvarande lokaler invigdes i augusti 1915 och kallades på den tiden för Tekniska skolan. Det var den drivande industrimannen CJF Ljungren som tog initiativet till byggnationen. De första åren präglades verksamheten av handelsutbildning samt utbildning inom hantverk- och industriyrken. Under 1940-50 och 60-talen fanns Kristianstads yrkeshögskola, Kristianstads handelsskola och Kristianstads husmodersskola i Tekniska skolans organisation. För Kristianstads del så startade den kommunala vuxenutbildningen upp i början av 1970-talet. Sedan dess har det bedrivits såväl yrkesutbildning såsom grundläggande och gymnasial utbildning på vuxenstuderandes villkor. Varmt välkommen att bli en del av en lång tradition!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.