Skyddade personuppgifter

Har du skyddade personuppgifter? På Vuxenutbildningen i Kristianstad har vi rutiner för att hantera dina uppgifter så säkert som möjligt.

Ansökan

Du som har skyddade personuppgifter ska ansöka om studier genom att kontakta studie- och yrkesvägledare på VLC. Det är viktigt att du INTE gör en webbansökan. Under ditt möte med studie- och yrkesvägledare får du hjälp med att fylla i en ansökningsblankett i pappersform. Du tillfrågas om vilka fiktiva personuppgifter som ska användas i kontakten med lärare. Under mötet får du även information om ansökan till CSN.

Din ansökningsblankett kommer att förvaras hos kuratorn på skolan.

Antagning

När du blir antagen till studier kommer du att få ett antagningsbesked till den mejladress som du uppgav vid ansökan. Antagningsbeskedet innehåller viktig information gällande dina studier vid Vuxenutbildningen i Kristianstad. Bland annat finns det information om hur du tackar ja eller nej till de kurser du blivit antagen till.

Inloggningsuppgifter

Inloggningsuppgifter till vår lärplattform får du i ett mejl till den mejladress som du uppgav vid ansökan. Mejlet kommer från kurator eller skolkoordinator på skolan. Inloggningsuppgifterna utgår från de fiktiva personuppgifter du önskat och används i all kommunikation med lärare och andra elever.

Om möjligt, var gärna ute i god tid när du söker eftersom din ansökan och inloggningsuppgifter hanteras manuellt.

Prov på plats vid distansstudier

Din lärare känner bara till dina fiktiva personuppgifter. Om du läser en distanskurs har din lärare kanske aldrig träffat dig. När du kommer till skolan för att göra prov på plats behöver du därför ett intyg som visar att din fiktiva identitet hör ihop med din verkliga, som syns på ditt id-kort.

Ta kontakt med kurator eller administratör på skolan. Du behöver komma till skolan för att hämta ditt intyg.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 24 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?