Smakmånad

September är skördemånaden nummer ett. I Kristianstad uppmärksammar vi detta genom att utropa september till Smakmånad. Runt om i kommunen ordnas olika evenemang som ger möjlighet att tänja på smaklökarna och ta del av allt det goda som växer omkring oss. Vissa evenemang tjuvstartar redan i augusti.

Smakmånadens matevenemang lyfter speciellt fram det lokalproducerade. Vi vill visa odlarnas och producenternas fantastiska produkter som tillverkas och säljs i gårdsbutiker, livsmedelsaffärer och serveras på restauranger och kaféer i vårt område. Att smaka på Kristianstad på detta sätt har blivit något av en succé.

Arrangemang under Smakmånad 2024

Trädgårdsdagen, Bäckaskogs slott den 25 augusti

Mer information kommer.

Skördefest Kristianstad i Tivoliparken den 31 augusti

Marknaden där mat och smakkreativiteten flödar! Upptäck många av våra lokala odlare och livsmedelsproducenter och det fantastiska jobb de gör med sina grödor och produkter. Barnens Skördefest är öppen med aktiviteter för de yngre, som också kan delta i ett käpphästlopp. Växtmarknad ordnas i Hälsoträdgården. Marknaden är öppen klockan 11.00 – 17.00.

Vångabygdens skördefest söndagen den 8 september

Vångabygdens skördefest bjuder på mat och musik vid foten av Vångaberget, där löpare samtidigt tävlar i Vånga Mountain Extreme. Skördefesten pågår mellan kl. 12 och 16.

Smakmarknad i Åhus lördagen den 14 september

På Åhus torg blir det traditionell smakmarknad med lokala aktörer. Marknaden är öppen mellan 10-14.

Arrangeras av platsorganisationen Åhus Sweden.

Smaka på Åhus - krogrundor lördagen den 14 och 21 september

Det krogrundor med möjlighet att smaka på åtta ställen i Åhus. Smakportioner serveras på krogarna och hos dryckesproducenter i Åhus. Lättast tar man sig runt med cykel.

Arrangeras av platsorganisationen Åhus Sweden.

Beredskapsmat Stora torg i Kristianstad 25 september

Mer information kommer.

Smakrunda Kristianstad 28 september

Arrangeras av Kristianstad City.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?