Skottenborg

Skottenborgs trädgård

Vill du känna historiens vingslag medan du dricker ditt kaffe? I vår och sommar öppnar Skottenborg upp sin trädgård för kaffeservering och guidade utomhusvisningar. Café Skottenborg håller öppet onsdagar och torsdagar, utom 5 och 6 juni, mellan kl 12.30 och 15.30 med premiär den 9 maj och fram till 29 augusti.

Skottenborg är en överlevare. Skottenborg omtalats ofta som Kristianstads äldsta hus. Om det verkligen stämmer är inte helt fastställt. Läs mer om husets historia i pdf-filen.

Café Skottenborg 2024

Öppet onsdagar och torsdagar (ej 5 och 6 juni) kl. 12.30-15.30 den 9 maj till 29 augusti.

Meny

Kaffe/Te m. påtår 20 kr
Läsk/Vatten 20 kr
Sugrörsdricka 10 kr
Hembakad kaka 20 kr
Småkaka 10 kr
Våffla m. grädde och sylt 35 kr

Guidade visningar under Kulturnatt

Under Kulturnatt Kristianstad är det extra öppet i Skottenborgs trädgård. Det erbjuds även utomhusvisningar båda dagarna.

Fredag den 24 maj

  • Café Skotteborgs trädgårdscafe öppet kl 14.00-16.00
  • 15.00 - Visning av Skottenborg – lär känna ett av stadens äldsta hus – utomhusvisning av Katarina Olsson, stadsantikvarie 30 min

Lördag den 25 maj

  • Café Skottenborgs trädgårdscafé öppet kl 14.00-17.00
  • 14.30 och 16.30 Visning av Skottenborg – lär känna ett av stadens äldsta hus – utomhusvisning av Katarina Olsson, stadsantikvarie 30 min

Historisk vandring inkl. Skottenborg

Pladder i rabatten i Hälsoträdgården - onsdag den 7 augusti kl 13.30-14.30 erbjuds historisk vandring med start i Hälsoträdgården.

Regionmuseet Kristianstad tar oss med på en historisk promenad genom vackra Tivoliparken som avslutas med berättelser om ett av Kristianstads äldsta hus, Skottenborg. Samling i Hälsoträdgården kl 13.00. Efter turen finns det möjlighet att köpa fika i trädgården.

Hitta till Skottenborg

Skottenborg ligger på Långebrogatan 1 i Kristianstad. Ingång till Skottenborg finns genom grind på husets framsida. Var försiktig, trottoaren är smal!

Kommer du med barnvagn, rollator eller rullstol finns ingång genom stora grinden till kyrkogården. Då når du grinden i planket på Skottenborgs baksida och kan komma in i trädgården det hållet. Tomten lutar en del och det finns en långsluttande trappa med ledstång. Det kan vara svårt att ta sig upp utan hjälp för den som är rullstolsburen.

Den rutiga markeringen i kartan visar parkering.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 22 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?