Teatern och Tivoliscenen

Kära publik! Vi upplever just nu en orolig tid med anledning av coronaviruset covid-19. Teatern pausar därför alla föreställningar och hänvisar besökare till föreställningarna att kontakta respektive arrangör.

Teatern i Kristianstad
Teatern i Kristianstad

För uppdaterad information om de olika föreställningarna kan ni vända er till respektive arrangör.

För The Phantom of the Opera finns information på www.phantomkristianstad.se. För biljetter ansvarar www.nortic.se 0455-61 97 00.

När det gäller föreställningar i Teaterföreningens regi, kontakta föreningen via mejl kristianstad.tf@riksteatern.se eller ring 044-12 58 20.

...................................................................................................................................

Kristianstads teater ligger vackert mitt i Tivoliparken. Den invigdes i september 1906. Stilen går i vacker jugendbarock och är ritad av arkitekten Axel Anderberg, som även ritat Operan och Oscarsteatern i Stockholm.

Salongens inredning i rött, guld och grönt tillsammans med plafondmålningen av Nils Asplund är väl bevarad. Teatern är en av de äldsta i landet som är i bruk.

Kristianstads teater är en dynamisk gästspelsscen med ett varierat utbud av teater, musikaler, dans, konserter och föreläsningar.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.