Sök till ungdomsrådet

Vill du ha ett mer varierat utbud för ungdomar i kommunen? Har du många tankar och idéer på hur det kan bli bättre? Sök då till ungdomsrådet och bli en del av en ny plattform för ungdomar att låta sina röster bli hörda av politikerna.

Ta chansen att ha dialog med politiker om vad ungdomar önskar i Kristianstads kommun
Ta chansen att ha dialog med politiker om vad ungdomar önskar i Kristianstads kommun

Snart kommer ett ungdomsråd starta i Kristianstad och vi söker dig som vill vara med!  

Du som vill vara med och skapa en ny plattform för barn och ungas påverkan i kommunen borde bli en del av ungdomsrådet. Ungdomsrådet ska fungera som en  länk mellan politiker och alla Kristianstads ungdomar. Ungdomsrådet kan skriva egna förslag till politikerna och skriva yttranden på politikernas förslag (remisser).

Ungdomsrådet kommer träffas under skoltid,ungefär en gång i månaden med start hösten 2019. För att gå med i ungdomsrådet behöver du fylla i en intresseanmälan, den hittar du under relaterad information.

Vem söker vi?

Vi söker dig som  är aktiv och engagerad. Du ska i dagsläget vara aktiv i din skolas elevråd eller elevkår och som till höstterminen 2019 ska gå på högstadiet, årskurs 7-9, eller på gymnasiet, årskurs 1-2, i Kristianstads kommun. Högstadieelever måste ha målsmans underskrift på sin ansökan.

Rådet kommer att bestå av minst 5 personer som brinner för ungdomsfrågor. Alla möten sker under skoltid på eftermiddagar. Om du behöver ta dig till mötena med kollektivtrafik kommer du att få ersättning för resorna.

Anmälan är öppen till och med fjärde oktober 2019. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.