Vandra

Kristianstad och Åhus med omnejd erbjuder flera vandringsleder och strövområden. Hitta dina favoriter!

Vandra i stan, vid kusten eller i skog! Sven Persson @swelo.se
Vandra i stan, vid kusten eller i skog! Sven Persson @swelo.se

Vandra i och nära stad

I Kristianstad är det nära till naturen. Med start i centrala Kristianstad finns det flera leder för vandring. Vill du hålla dig helt i staden kan Kristianstad på egen hand passa - en rundvandring för att besöka stadens historiska sevärdheter. Är du sugen på mer natur tar lederna Linnérundan och Näsby fält dig ut i det unika Vattenriket.

Vandra vid kusten

En 42 kilometer lång kuststräcka erbjuder vandring hela året. Den blå linjen följer kusten och erbjuder besök hos lokala ålafiskare och konstnärer. Söder om Åhus hamn ligger Kronoskogen. Här finns möjlighet för motion, bad och fågelskådning. I Friseboda naturreservat finns promenadvänliga småstigar både på sand och i den trolska tallskogen. Kring Yngsjö finns olika vandringsförslag i varierade längder.

Vandra i skogen

Landskapet kring Kjugekull består av hagmark, lövskog och unika jätteblock med motionsspår som passar hela familjen. Missa inte utsikten över Ivösjön! Andra vandringar som bjuder på härlig utsikt är Fjälkinge backe och Balsberget. Vid Bockebodaskogen tar stigarna dig genom både djup granskog och lövskog.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.