Upplev med hund

Har du en hund som hänger med på semestern? Vi har många hundvänliga boenden som välkomnar både tvåbenta och fyrbenta gäster. Vi har också många serveringar som tillåter hundar och det finns mycket för dig och din hund att upptäcka och uppleva i området.

I Kristianstad är vi generellt hundvänliga men sedan staden var värd för VM i Agility 2018 har hundar haft en särskild plats i våra hjärtan. Och i år kommer vi att få besök av fler hundar som ska delta i Salukiringens årliga Europakonferens och VM i Lure Coursing. Det ser vi fram emot!

Salukiringens europakonferens och utställningar är mellan 26-28 juni. Då väntas 150 hundar. VM i Lure Coursing äger rum mellan 28 juni och 2 juli. Minst 900 hundar kommer att tävla och 4 000 hundar väntas till vår kommun.

Läs gärna mer om respektive evenemang. Länk hittar du under Relaterad information.

Boenden

Hund som kikar fram från under täcket

 

Nästan alla våra boenden har rum till dig som besöker oss med hund. Om du söker efter hundvänliga boende på google kan du se vilka som angett det där.

Hundvänliga boende på Google

Fler tips på boende finns på vår sida om boende:

Till vår sida om boende

Matställen

Våra café- och restaurangkartor för Kristianstad och Åhus visar var du kan hitta caféer och restauranger, men också om de är hundvänliga och om de till och med erbjuder hundmeny.

Vi uppdaterar just nu årets karta och den kommer att publiceras i samband med Hundens dag den 16 juni 2023.

Butiker

Oftast går det bra att du tar med hunden in i butiken om du behöver, men fråga gärna först. Inför Salukiringens årliga Europakonferens och VM i Lure Coursing sommaren 2023 kommer butikerna även att erbjuda olika mycket service. Det kan handla om allt ifrån att ha en vattenskål utanför, till en liggplats inne i butiken så att husse och matte kan shoppa eller göra en behandling.

Mer information kommer inom kort.

Butiker för hunden

Det är kanske är så att du behöver köpa något till din hund? Det kan vara mat, ett nytt koppel eller en leksak. I dessa butiker hittar du allt du behöver till din hund.

I Kristianstad hittar du butikerna Arken Zoo, Animalix Kristianstad, Dogman, Granngården och Hööks.

Karta med djuraffärer

Aktiviteter med hund

Hund som leker på stranden

 

Hundbad 

Mellan 15 maj och 15 september finns speciella hundbad som du kan besöka med din hund. På alla andra badplatser är det förbjudet för hundar under denna period. Det gäller både sjö- och havsbadplatser. 

Läs mer om hundbad och se karta med platser

Promenader

I Kristianstad är det nära till naturen. Vi har flera vandringsleder som är trevliga att upptäcka med hund. Följ länken och öppna karta med alla platser som vi rekommenderar. Det finns alla varianter.

Öppna karta med vandringstips

Om du har appen Naturkartan kan du även hitta våra vandringsplatser i den.

Rastgårdar

Det finns totalt nio hundrastgårdar i vårt område dit du är välkommen med din hund. Tänk på att visa hänsyn och att plocka upp efter hunden.

Läs mer om hundrastgårdar och se karta med platser

På båttur med safaribåten i Kristianstads Vattenrike

 

Safaribåten

Med Safaribåten kan du uppleva Kristianstads Vattenrike. På båten finns det utrymme för 3-4 hundar per tur. Viktigt är att du på förhand anmäler att du vill ta med din hund till anders.elmfors@naturtema.se

Länk till safaribåtens webbsida

Hundglass i Åhus

Åhus har en tradition av att kopplas samman med glass och många tycker det är obligatoriskt att äta glass i Åhus varje år. Och då måste så klart hunden också få en glass. I hamnen finns AW:s Brygga och de har hundglass till försäljning.

Länk till AW:s Brygga på Facebook

Övrigt

Det finns massor av andra aktiviteter i området. Flera av dem är hundvänliga. Om du är tveksam så ta kontakt innan du kommer dit.

Tips på annat som du kan uppleva i området 

Omtanke om din hund

Behöver din hund besöka en veterinär?
Öppna karta med alla veterinärer i området

Behöver din hund pysslas om lite?
Öppna karta med företag som erbjuder hundtrim

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.