Resa hit och när du är här

Det är enkelt att ta sig till Kristianstad och det är nära hit vare sig du väljer tåg, flyg, buss eller bil. Kanske kommer du med husbil och behöver en ställplats?

Kristianstad ligger i norra Skåne och är en del av Skåne nordost. I södra delen, från Degeberga och söder ut startar Österlen. Västra Blekinge angränsar i ost och i väst Öresundsregionen med städerna Malmö, Lund och Helsingborg. I norr gränsar Snapphaneland och södra Småland med Älmhult och Växjö.

Tåg

Med tåg ansluter Kristianstad stambanan Stockholm-Malmö i Hässleholm. Sedan tar du dig med tåg på 20 min från vidare till Kristianstad. Med Öresundstågen från Köpenhamn går direkttåg till Kristianstad ett flertal gånger varje dag. Du kan boka tågbiljett med Skånetrafiken, Snälltåget och SJ.

Flyg

Väljer du flyget är det Kristianstad Österlen Airport du landar på. Flygplatsen ligger nära Everöd utanför Kristianstad. Flygtrafiken trafikeras av Sparrow Aviation på sträckan Kristianstad - Arlanda.

Buss

Passar buss bättre kan du med Skånetrafiken ta dig till Kristianstad från en mängd olika platser i Skåne. Det går även att ta bussen till Kristianstad med Svenska Buss från olika platser i Sverige.

Bil/husbil

Läs om parkering och hitta till parkeringsplatser i Kristianstad. Det finns parkering eller ställplats för dig som besöker oss med husbil på följande ställen; 

Kristianstad - Sommarlust
Parkeringsplats för husbil vid lummigt bostadsområde 2 kilometer från centrum intill Kristianstads ishall.

Kristianstad - naturum Vattenriket
Ställplats utan service vid naturum Vattenrikets parkering. Ställplatsen är tillgänglig mellan kl. 17.00-10.00. Under dagtid är platsen parkering till naturums besökare.

Åhus - vid Åhus Seaside
Nära havet i Åhus finns 100 ställplatser. Nära till bad, minigolf, restauranger.

Åhus - First Camp
I anslutning till campingen First Camp i Åhus finns ställplatser för husbil. Nära havet och i området finns lekplats, livsmedelsbutik, restaurang och spa. Möjlighet för tvätt och att både tömma tanken och fylla på färskvatten.

Yngsjö - Gamla skolan
I Yngsjö, endast 1,5 km till havet finns ställplatser. inom en radie av några mil ligger 5 golfbanor.

Servicebyggnad i Åhus

I gamla Åhusparken, Folketsparksgatan 46, finns toalett med möjlighet att fylla på färskvatten samt att manuellt tömma latrin och gråvatten.

Möjlighet till tömning finns på följande campingplatser:

 • Landöns Camping (säsongsöppen)
 • First Camp Åhus
 • Yngsjö Camping
 • Charlottsborgs Camping, Kristianstad
 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Turistinformation

Telefon

044-13 53 35

Besöksadress

Rådhus Skåne

Kristianstad

Postadress

Kristianstads kommun

Kommunledningskontoret

Utvecklingsenheten

291 80 Kristianstad

Telefontider

Mån-Fre 10:00—14:00