Aktuell badtemperatur i kommunens sjöar och hav

Hur varmt eller kallt är det egentligen i vattnet? Med hjälp av C4 Energis badsensorer kan du få svaret direkt i din mobil. Under sommaren mäter det kommunala energibolaget badtemperaturen på sex populära badplatser i Kristianstads kommun som brukar locka många badsugna.

Det är tredje sommaren som C4 Energi mäter badtemperaturen med hjälp av sensorer och redovisar resultatet av mätningarna på sin hemsida och i sin app.

- Första sommaren smygstartade vi med att mäta på fyra platser och när vi såg att intresset var stort utökade vi i fjol med sensorer på ytterligare två platser, berättar Malin Sturesson som är kommunikatör på C4 Energi.

Under sommaren 2019 lockade badkartan rekordmånga, fler än 100 000 besökare.

- Det är jätteroligt att så många är intresserade av våra mätvärden och den här sommaren när så många kommer att hemestra tror vi att informationen om badtemperaturen kommer att uppskattas ännu mer. Allra helst om det blir en fin och varm sommar, säger Malin Sturesson.

Badkartan finns tillgänglig på C4 Energis hemsida och du når den också enkelt via företagets app som finns att ladda ner gratis i Appstore eller via Google Play.

C4 Energi driver utvecklingen mot ett smartare samhälle framåt med hjälp av sensorer och Internet of Things. Sakernas internet, som det kan översättas till, handlar om att låta sensorer på saker samla in information som sedan kommuniceras vidare via nätet.

- IoT handlar egentligen om att göra saker enklare, smartare och säkrare med hjälp av teknik. Att mäta badtemperaturen är en väldigt liten del av allt man kan göra och mäta med sensorer. Det riktigt intressanta är när man tittar på tekniska lösningar som till exempel kan hjälpa företag att spara pengar, öka säkerheten för medborgare och minska kostnader för rutinarbete, förklarar Malin Sturesson.

Nu hoppas hon på en riktigt fin och varm sommar som inbjuder till många sköna bad.

- Och vill du veta hur varmt eller kallt det är i vattnet vid Ivö, i Kiaby, på Landön, vid Äspet eller Täppet eller i Balsby så finns informationen på vår hemsida eller i appen!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.