Naturkram

Med #naturkram vill vi samla oss kring ett tema att vi i naturen och på stränderna inte ska störa eller förstöra natur. Att vi visar hänsyn för natur, djur och andra besökare när vi är i naturen eller åker till stranden.

Vi kommer att kommunicera ut #naturkram via kommunens webbsida, i social medier och med annonsering i lokaltidningen Kristianstadsbladet.

De olika budskapen i en naturkram är:

 • Skräpa inte ner
 • Elda inte
 • Håll avstånd
 • Visa omtanke
 • Parkera på rätt ställe

För att påminna i omgivningen om dessa budskap har vi tagit fram dekaler som vi kommer placera på oväntade och lämpliga ställen, men hjälp gärna till med att sprida budskapen på ett hjälpsamt sätt.

Tävling

Vem ger du en naturkram?

Du kan genom en bild på Facebook eller Instagram uppmärksamma en person, situation eller organisation som är värd en naturkram. Genom goda exempel vill vi lyfta alla som gör rätt och inspirera fler att göra samma sak.

Till din bild vill vi att du skriver taggen #naturkram och den eller dem som du vill uppmärksamma. Genom goda exempel vill vi lyfta alla som gör rätt och inspirera fler att göra samma sak. Tagga även ditt foto med platsen där du fotograferade.

Tävlingen pågår till och med 31 augusti. Vinnare utses av en jury och presenteras strax efter det datumet. Vi utser en vinnare på Instagram och en på Facebook. Vinsten är en paddlingsaktivitet. Vinnarna kontaktas direkt.

Tävlingen är inte sponsrad, organiserad eller administrerad av Facebook eller Instagram.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.