För och eftermiddagsbio hösten 2021

Välkomna till Mötesplatsernas för och eftermiddagsbio på Regionmuseets hörsal. Fri entré men begränsat antal platser.

Eftermiddagsbio hösten 2021
Eftermiddagsbio hösten 2021

För- och Eftermiddagsbio i Regionmuseets hörsal

Så här bokar du din biljett

Fri entré med begränsat antal platser, 49 st/visning. Biljetter bokas digitalt på https://regionmuseet.se/pa-gang/ Max 2 biljetter/person. Biljetter till alla visningar släpps i september. Den digitala bokningen stänger en halvtimme innan respektive visning börjar. Glöm inte att ta med din biljett till visningen, antingen utskriven eller visa upp den i telefonen.

För frågor med digital bokning kan ni vända er till Regionmuseets reception på telefonnumret 044-620 19 00, tis-fre kl. 11.00-17.00. Kontakta receptionen vid förhinder, så biljetterna kan gå till någon annan. Vid minsta symptom, stanna hemma. Ev. överblivna biljetter finns att tillgå innan respektive visning på Regionmuseet, först till kvarn.

19 oktober kl. 11.30 och 14.00  Poms – Dansa för livet (1 h 31 min) 

Fyrtiofem minuter utanför Phoenix ligger ett bostadsområde för pensionärer. En plats där palmerna sträcker sig över gatorna, skyarna alltid är klara och "taxi" (ambulansen) kör förbi två eller tre gånger om dagen – en slutdestination för pensionärer. Här bor Martha och Sheryl som startar USA:s första cheerleading-grupp för kvinnor 60+. Baserad på en sann historia. I rollerna ser vi bland annat Diane Keaton och Jacki Weaver.

16 november kl. 11.30 och 14.00 – Unga Astrid (2 h 3 min)

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv. I rollerna ser vi bland annat Alba August, Maria Bonnevie och Björn Gustafsson.

21 december kl. 11.30 och 14.00 – Downtown Abbey (2 h 2 min)

Filmen utspelar sig år 1927. Familjen Crawley, ägare till lantgodset Downton Abbey i Yorkshire, England, blir aviserade att Storbritanniens kung George V och drottning Mary med kort varsel avser att bo en natt på Downton Abbey under en resa i grevskapet. Godset vänds upp och ner under förberedelserna och själva besöket. I rollerna ser vi bland annat Maggie Smith, Elisabeth McGovern och Allen Leech.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.