För och eftermiddagsbio hösten 2022

Välkomna till Mötesplatsernas för och eftermiddagsbio på Regionmuseets hörsal.

Eftermiddagsbio hösten 2022
Eftermiddagsbio hösten 2022

För- och Eftermiddagsbio i Regionmuseets hörsal kl. 11.30 och 14.00

Välkomna till Mötesplatsernas för- och eftermiddagsbio! Fri entré med begränsat antal platser. Biljetter bokas digitalt på https://regionmuseet.se/pa-gang/ Max 2 biljetter/person.

Biljetter släpps kl. 16.00 två veckor innan respektive visning. Den digitala bokningen stänger en halvtimme innan respektive visning börjar. Glöm inte att ta med din biljett till visningen, antingen utskriven eller visa upp den i telefonen. För frågor med digital bokning kan ni vända er till Regionmuseets reception på telefonnumret 044-620 19 00, tis-fre kl. 11.00-17.00.

Kontakta receptionen vid förhinder, så biljetterna kan gå till någon annan. Vid minsta symptom, stanna hemma. Ev. överblivna biljetter finns att tillgå innan respektive visning på Regionmuseet, först till kvarn.

20 september kl. 11.30 och 14.00 – Fisherman´s friends (1 h 47 min)

När skivbolagskillen Danny hänger med på svensexa till den pittoreska kustbyn Port Isaac anar han inte att det ska vända upp och ner på hela tillvaron. Plötsligt får han i uppdrag att fixa kontrakt med byns sånggrupp, bestående av tio högst motsträviga fiskare. Nu ska Fisherman’s Friends traditionella sjömanssånger upp på brittiska topplistan! Byborna skrattar gott åt idén, men snart är hjulen i rullning. På vägen förälskar sig Danny i charmiga Alwyn, dotter till en av de råbarkade sångarna. Han förstår snart att sammanhållning och ärlighet är viktigare i Port Isaac än i London, och plötsligt blir hans galna projekt viktigt på riktigt. Kan han vinna Alwyns och bybornas förtroende - och förtjäna det? "Fisherman’s Friends" är inspirerad av den verkliga historien om gruppen som gick från pubuppträdanden till miljonkontrakt och utsålda arenor.

18 oktober kl. 11.30 och 14.00 – Judy (1 h 53 min)

Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i "Trollkarlen från OZ" är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey. Judy charmar alla från musiker till fans med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben, och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney som kan ge dem en mer stabil tillvaro.

15 november kl. 11.30 och 14.00 – Utvandrarna (2 h 28 min). Biljetterna släpps den 8/11 kl. 16.00

En berättelse om modet att ge sig ut i det okända. Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig ut på en resa utan återvändo. Det är ett storslaget och tidlöst äventyr de tar med oss på, som handlar om att hitta sin plats i världen, att hitta hem. Det är historien om Sverige, om oss svenskar och om att våga följa sina drömmars längtan. Genom kärleken till varandra, till livet och till ett land. Utvandrarna bygger på Vilhelm Mobergs folkkära klassiker om ett Sverige där över en och en halv miljon svenskar gjorde resan över till USA i hopp om ett nytt, bättre liv.

20 december kl. 11.30 och 14.00 – Jag kommer hem igen till jul (1 h 53 min)

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.