Tips på digitala kulturupplevelser

När vi inte har möjlighet att besöka större kulturarrangemang får kulturen komma till oss istället. Här kan du njuta av kulturupplevelser- konserter, utställningar och dokumentärer digitalt

Digitala kulturupplevelser - konserter, utställningar och dokumentärer
Digitala kulturupplevelser - konserter, utställningar och dokumentärer

Musik:

 • Solistpriset 2022 Alva Holm. Solistpriset är en nationell tävling för sångare och instrumentalister där några av Sveriges mest framstående yngre musiker möter en större publik! Den 5 januari var det äntligen dags för tre finalisterna att ta plats på podiet och genomföra sina framföranden. Här får vi ta del av vinnaren Alva Holms fantastiska insats (violin). De andra finalisterna i Solistpriset 2022 var Klara Andersson (piano) och Daniel Thorell (cello).

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/solistpriset-2022-alva-holm/

 

 • Framnäs Jazzmaster Live@acusticum. Svenska, Engelska och portugisiska?! Jajamensan, du hörde alldeles rätt! På den här konserten kommer det bjudas på alla tre. Lyssna på vår jazzkonsert med låtar från olika platser – världen över!”. Sång – Rebecca Eriksson, Amanda Larsson. Gitarr – Simon Kolmodin. Bas – Gustav Stöckel. Trummor – William Norberg.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/framnas-jazzmaster-liveacusticum/

 

 • Tjajkovskijs Symfoni nr 5. Konserten gavs den 24 februari 2022. Orkestern framförde Tjajkovskijs Symfoni nr 5 iklädda vita skjortor som ett ställningstagande för fred, frihet och demokrati. Peter Tjajkovskij hade under lång tid varit ekonomiskt oberoende när han under sommaren 1888 gav sig på sin femte symfoni. En förmögen änka, Nadezjda von Meck, hade så till den grad fängslats av hans kompositioner att hon gett honom ett generöst tilltaget årligt underhåll, vilket befriade honom från privatelever och andra inkomstbringande men tidskrävande sysselsättningar. Han kunde nu komponera på heltid, och han nådde också snabbt perfektion. Den femte symfonin är ett bevis på detta. Det hade gått tio år sedan den fjärde symfonin och i mellantiden hade han hunnit skriva fem operor, däribland den kända Eugene Onegin, dessutom stråkserenaden, Capriccio Italien, andra pianokonserten, 1812-uvertyren och mycket annat; det vill säga åtskilliga av hans mest kända verk. Han hade också hunnit genomföra sin första europeiska turné som dirigent, men också ingå i det katastrofala äktenskapet med Antonia Miliukova, försökt ta livet av sig i det iskalla vattnet i Moskvafloden och flytt till Schweiz. Efter fyra månaders arbete med symfonin skrev han till madam Meck att han nästan var färdig med sin ’ödessymfoni’.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/symfoni-nr-5-for-fred/

 

 

 • Isabella Lundgren – en hyllning till Bob Dylan. Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006-2010. Hon har beskrivits som den unga sångerskan med den gamla rösten. En röst som sett botten av glaset och toppen av världen. En röst som skrattat genom natten med fingrarna i en främlings hår. En röst som kastat bort allt och tvingats möta sin blick i spegeln morgonen efter. En röst som känt kärlek. En röst som sett hat. Nu är Isabella Lundgren aktuell med det kritikerrosade albumet Out of the Bell Jar (2019) där hon tolkar Bob Dylan och dessa tolkningar hör vi i denna konsert. Konserten är inspelad på Nygatan 6 i Växjö.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/isabella-lundgren-en-hyllning-till-bob-dylan/

 

 • Gitarrfest. Stephanie Jones är en ung, lovande gitarrvirtuos från Australien med sinne för både detaljer och musikens starka uttryck. Vid sidan av sina studier på anrika Franz Liszt-universitetet i Tyska Weimar är Stephanie en av medlemmarna i Weimar Guitar Quartet och hon har redan hunnit knipa förstaplatser i prestigefulla gitarrtävlingar, släppt flertalet skivor och gjort bejublade turnéer. Musik i Syd och Dunkers kulturhus samarbetar redan kring den internationella pianofestivalen som går av stapeln varje år. Nu slås ett slag för gitarren och en gitarrfestival ser dagens ljus 2021. Med Gitarrfest ges ett smakprov inför den kommande gitarrfestivalen.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/gitarrfest/

 

 • Stormaktstidens musik – från 1600-talets mäktigaste örlogsfartyg. Regalskeppet Kronan förliste 1676 i Östersjön och med henne följde 800 man i djupet. Drygt 300 år senare, 1980, hittades vraket med bl. a. unika fynd av musikinstrument och andra ljudredskap. 30-årsfirande Ensemble Mare Balticum spelar i denna konsertmusik från 1600-talets mäktigaste örlogsfartyg sammanflätat med berättelser om fartyget och dess historia berättat av musikarkeolog Cajsa S. Lund. Vem spelade ombord? Varför spelade man? När spelade man? Vad spelade man? Dessa frågor levandegörs och förklaras i denna unika konsert, inspelad i Klosterkyrkan i Ystad i maj 2019.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/stormaktstidens-musik-fran-1600-talets-maktigaste-orlogsfartyg/

 

 • Till fots – en musikberättelse. En musikberättelse med Symfonikerna och stor barnkör om att lämna det som en gång var ‘hemma’ – att gå mot något okänt för att fly något obeskrivligt. Om skavsår, hemlängtan och nya upptäckter. Och bli inte förvånad om viss musik vi får höra också har vandrat långt… Till fots har skapats med människor som har just den erfarenheten – människor som precis anlänt till vårt land eller som kom hit för flera år sedan. Berättelsen om förflyttning finns även inom vårt eget land och att komma ny till en plats kan vi människor alla känna igen. I de här berättelserna ryms vemodet, hoppet om en bättre framtid och minnet av mormors bästa bus. Kören består av kulturskoleelever från Göteborgs olika stadsdelar, kören ”En stund på jorden” med barn från Styrsö samt nyanlända barn från Göteborgs västra delar. Solist är oud-spelaren Ahmad Al-Khatib som är född i Jordanien av landsflyktiga palestinier. Sedan 2004 bor han i Sverige och är lärare på Högskolan för scen och musik. Dirigent är Katarina Andreasson.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/till-fots-en-musikberattelse/

 

 • AVICII TRIBUTE CONCERT. Den 5 december 2019 arrangerade The Tim Bergling Foundation en unik konsert, den största någonsin i Aviciis namn, en minnes- och hyllningskonsert för att uppmärksamma den svenska artisten Avicii, känd och älskad över hela världen, som nyligen själv valde att avsluta till liv. I konserten medverkar artister som David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike med flera. The Tim Bergling Foundation startades av Aviciis, Tim Berglings, föräldrar i syfte att öka kunskap och medvetenhet om psykisk ohälsa.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/avicii-tribute-concert/

 

 • This woman’s work: A tribute to Kate Bush. Kate Bush är en av rockmusikens viktigaste nu levande visionärer och artister. Med sin unika röst och starka personlighet har hon under en lång karriär skapat ständigt nya musikaliska världar sedan genombrottet med Wuthering Heights 1978. En formidabel hyllningskonsert med kända låtar och poetiska guldkorn i ett helgjutet koncept av Martin Schaub, som också komponerat de specialskrivna orkesterarrangemangen.

Länk till sidan: https://kulturarenan.se/womans-work-tribute-kate-bush/

 

Filmer:

 • Vi hade i alla fall tur med vädret. En komedi om den husvagnscampande familjen Backlunds ansträngningar att koppla av - Sverige runt. Färden går via överfyllda campingplatser, kladdiga landsvägstavernor och skräniga badplatser. Hoppfullt strävar Backlunds genom sol och regn medan bilen blir trängre och trängre och den korta semestermånaden bara rinner iväg under husvagnen. Regi: Kjell Sundvall. I rollerna: Rolf Skoglund, Claire Wikholm, Gunnar Knas Lindkvist, Lotta Thomsen, Johan Öhman m.fl.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/13906820/vi-hade-i-alla-fall-tur-med-vadret

Tips! Det går även att se filmer från bibliotekets hemsida, för mer information för hur man går tillväga gå in på denna sida: https://snokabibliotek.se/strommande-film

 

Ur play:

 • Sveriges äldsta filmateljé. På Filmmuseet i Kristianstad kan man besöka Sveriges äldsta filmateljé och lära sig mer om den tidiga filmproduktionen. Véronique Dubois-Côté, museiintendent och filmpedagog, berättar om ateljén men också om hur filmindustrin utvecklades under 1900-talet. I ateljén i Kristianstad föddes den svenska spelfilmproduktionen och var bara i bruk under åren 1909-1910, men bidrog till en spännande tid i den svenska filmhistorien. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.

Länk till sidan: https://urplay.se/program/220048-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-sveriges-aldsta-filmatelje

 

 • Anti-emigrationsfilmer: propaganda eller inte? ”I början av förra sekelskiftet var Sverige inne i en tredje våg av massutvandring till USA. År 1910 producerade filmbolaget Svenska Biografteatern från Kristianstad två filmer som tydligt tar ställning mot emigration. Kan de räknas som propagandafilmer? Véronique Dubois-Côté, museiintendent och filmpedagog, berättar om filmerna och om åtgärder i Sverige för att stoppa emigrationen. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

Länk till sidan: https://urplay.se/program/220096-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-anti-emigrationsfilmer-propaganda-eller-inte

 

 • Gravfältet i Fjälkinge” 1991 gjordes en arkeologisk undersökning i Fjälkinge, öster om Kristianstad. Där hittades 128 skelett som begravts i den kalkrika sanden och var välbevarade. Arkeolog Bertil Helgesson berättar om vad man kunde utläsa av dessa fynd, både på kollektiv- och på individnivå, utifrån placering i gravarna, ålder på de döda och sättet de var begravda på. Skeletten daterades till perioden vikingatid till tidig medeltid. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

Länk till sidan: https://urplay.se/program/219947-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-gravfaltet-i-fjalkinge

 

 • Karin - en häxa i Gustav II Adolfs armé ”Vintern 1612 tågade en svensk armé, med Gustav II Adolf i spetsen, över gränsen in i det då danska Skåne. Men alla i hans följe var inte soldater, det fanns hantverkare, betjänter och familjer. Helén Lilja, antikvarie, berättar mer om en av dem, svenska Karin, som blev kvar i staden Vä. Där blev hon anklagad för häxeri. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.

  ”Länk till sidan: https://urplay.se/program/220011-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-karin-en-haxa-i-gustav-ii-adolfs-arme

 

 • Snapphanarna – offer, hjältar eller rövare? ”Vilka var snapphanarna? Stämmer den traditionella synen som rövare på plundringståg eller var de helt enkelt soldater i friskytteförband som slogs för att Skåne skulle förbli danskt? Eller var de offer för kriget? Svaret är inte ett utan flera och illustrerar hur vår historia förändras med den som skriver den. Malin Liedberg, museipedagog, och Helén Lilja, antikvarie, resonerar kring synen på snapphanen och vem de egentligen var. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

Länk till sidan: https://urplay.se/program/220031-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-snapphanarna-offer-hjaltar-eller-rovare

 

 • Rester av romarriket i Skåne ”1996 gjorde två unga arkeologer ett fantastiskt fynd i Färlöv. Det visade sig vara en bronskittel från yngre romersk järnålder som innehöll kremerade kvarlevor av två män och deras vapen. Antikvarie Helén Lilja samtalar med de båda arkeologerna, Tony Björk och Anders Edring, som gjorde fyndet för mer än 25 år sedan. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

  Länk till sidan: https://urplay.se/program/219954-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-rester-av-romarriket-i-skane

 

 • Tycho Brahe och observatoriet på Ven ”Under en period i slutet av 1500-talet låg Europas centrum för astronomisk forskning på ön Ven i Öresund. Malin Liedberg, museipedagog, berättar om den excentriske adelsmannen Tycho Brahe som hade ett stort intresse av astronomi och gjorde observationer och utvecklade en metod för att studera himlavalvet. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

  Länk till sidan: https://urplay.se/program/220001-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-tycho-brahe-och-observatoriet-pa-ven

 

 • Skånsk hijab på 1800-talet "Antikvarie Helén Lilja upptäckte en liten samling miniatyrer i museets magasin. Miniatyrerna var gjorda efter en bouppteckning efter en rik bondhustru från tidigt 1800-tal. Som gift kvinna hade bondhustrun flera uppsättningar klutar, en sorts "hijab". Att visa håret var nämligen otänkbart för en ärbar kvinna, inte bara i Skåne. Slöjan var en del av den svenska bondekulturen. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.

  Länk till sidan: https://urplay.se/program/220068-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-skansk-hijab-pa-1800-talet

 

 • Skatten i Tolånga ”En stor del av det som kan berätta om vikingatiden är det vi normalt kallar skattfynd, berättar arkeolog Bertil Helgesson. Återkommande fynd är smycken, delar av smycken, mynt och så kallat hacksilver. I Tolånga i Skåne hittades 1872 en silverskatt som vägde 590 gram. En ganska liten skatt men troligtvis är den en del av de 100 ton silver som betalades i danagäld för att slippa bli plundrade. Inspelat på Regionmuseet Skåne den 27 januari 2021. Arrangör: Regionmuseet Skåne.”

Länk till sidan: https://urplay.se/program/219974-ur-samtiden-lansmuseerna-berattar-skatten-i-tolanga

 

Tv dokumentärer:

 • Garbo, den gudomliga. Hon lämnade Södermalm, släppte taget om Mauritz Stiller i Hollywood och överlevde övergången till ljudfilmen. Det tog tio år. Och sedan tog karriären fart på allvar. Kameran älskade henne i Mata Hari, Anna Karenina och Drottning Kristina. Publiken älskade hennes ögon och air av mystik. Det var Garbo man kom för att se, inte nödvändigtvis själva filmen. Vid 36 tog hon sin mats ur filmskolan: "I want to be left alone". Då var hon sedan länge trött på Hollywood och på journalisterna.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/29661614/garbo-den-gudomliga

 

 • Billie. Hennes unika röst tog Billie Holiday från en svår barndom präglad av fattigdom, droger och prostitution till att bli en av 1900-talet största och mest banbrytande artister. Trots återfall och skandaler gav hon aldrig upp sin musik och behöll sin intensiva närvaro på scen. James Erskines dokumentär innehåller aldrig tidigare visat material och är en närgången skildring av personen Billie Holiday - en stjärna mot alla odds. En brittisk film från 2019.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/35663857/billie

 

 • I am Jackie Kennedy. Jackie Kennedy Onassis var en av världens mest kända personer. Folk som tidigare inte brytt sig om politik fick upp ögonen för den glamourösa presidentfrun och hon blev globalt omtyckt. Men hon var också komplex och reserverad vilket bara ökade fascinationen för henne. I den här dokumentären får vi en inblick i Jackie Kennedy Onassis otroliga liv. Med hjälp av arkivmaterial och intervjuer med dem som stod henne närmast bjuds vi på en unik inblick bakom fasaden hos kvinnan som charmade en hel värld men ändå behöll kontrollen över sin egen historia.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/31072118/i-am-jackie-kennedy

 

 • Bee Gees: How can you mend a broken heart. Bee Gees - bara ett discofenomen? Steg Barry, Maurice och Robin ner från musikhimlen en kväll 1975 - med färdigfönat hår, falsettröster och uppknäppta sidenskjortor? Visst minns vi dem från ljudspåret till Saturday Night Fever. Men faktum är att Bee Gees bildades redan 1958. Här följer vi deras karriär i med- och motgång, via konflikter, förbrödring och 20 listettor.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/35643769/bee-gees-how-can-you-mend-a-broken-heart

 

 • Elizabeth II: Motgångarnas drottning. Harrys och Meghans intervju med Oprah Winfrey har skakat om det brittiska kungahuset, men det är bara en av alla motgångar och skandaler som drottning Elizabeth II har tvingats hantera. Brexit, sexövergreppsanklagelserna mot hennes favoritson prins Andrew och hennes make prins Philips försämrade hälsotillstånd har gjort de senaste åren turbulenta. Med hjälp av intervjuer och arkivmaterial blickar vi tillbaka på de händelser som den snart 95-åriga regenten har tvingats hantera.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/30477108/elizabeth-ii-motgangarnas-drottning

 

 • Mästaren Georg Riedel. Georg Riedel kom till Sverige som fyraåring, på flykt undan nazisternas förföljelser. Han började som jazzmusiker, men är främst känd som tonsättare av Astrid Lindgrens sånger. Han har 1700 melodier registrerade hos Stim. Sveriges främsta kulturskapare om yrke, inspiration och kreativitet.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/35351469/mastaren/mastaren-sasong-4-georg-riedel

 

 • Mästaren Eva Dahlgren. Eva Dahlgren slog igenom som tonåring, deltog i Melodifestivalen två gånger och vann fem grammisar för albumet En blekt blondins hjärta. Sen insåg hon att hon ville göra helt annan musik och gå sina egna vägar. Nu delar hon med sig av erfarenheter och tips. Hon berättar om hur idén till en ny låt uppstår, och om hur hon disciplinerat går till sin arbetslokal varje dag.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/31744002/mastaren/mastaren-sasong-3-eva-dahlgren

 

 • Countrymusikens historia. Dokumentärserie av den kritikerrosade regissören Ken Burns. Den ultimata och mest omfattande skildringen av countrymusikens historia. Med unika arkivbilder och röster från många av countryns absolut största stjärnor, som Willie Nelson, Loretta Lynn och Dolly Parton, målas en bild upp av en musikgenre som på ett unikt sätt kan återberätta det amerikanska folkets historia, men som också har en förmåga att förmedla känslor som hopp, lycka, sorg och allt däremellan. Från folkmusiken i Appalacherna till Nashvilles Grand Ole Opry följer vi countryns utveckling under 1900-talet och den tid musiken speglade. Precis som countryn själv innehåller dess historia oförglömliga berättelser om både nöd och lust.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/countrymusikens-historia

 

 • Ett par dagar i november med Jan Troell. Större än Widerberg, större än Bergman, för Jan Troells "Här har du ditt liv" är den bästa film som någonsin gjorts i Sverige. Det tycker i alla fall Tom Alandh som tillsammans med sin ständiga klippare Heleen Rebel nu gjort en film om Jan Troell som i sommar fyller 90. En film fylld av Jan Troells egna bilder, men också ett samtal om barndomens lycka och skapandets glädje. Och om konsten, kärleken och döden. Och om hur svårt det kan vara att sätta på tv:n även om man har fler guldbaggar än någon annan inom svensk film.

  Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/31699338/ett-par-dagar-i-november-med-jan-troell

 

 • Hyland. Ingen har påverkat utvecklingen av radio och tv i Sverige lika mycket som Lennart Hyland. Som självlärd 25-åring gjorde han unika sociala reportage, han revolutionerade sportreferatet i radio och på 1950-talet nådde han miljoner lyssnare med lördagsunderhållningen Karusellen. Med tv-programmet Hylands hörna blev han en ikon i folkhemmet Sverige och landets mest kända person. Men framgången hade ett högt pris. Ett starkt kontrollbehov och allt högre krav på sig själv ledde till konflikter med kollegor och en allt svårare alkoholism.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/23712842/hyland

 

 • ABBA – hemligheterna bakom hitsen. De är tre av ABBA:s absolut största hits, men kan de lära oss något om personerna bakom musiken? I den här dokumentären får vi följa den svenska supergruppen runt tiden för inspelningen av Mamma Mia, Dancing Queen och The Winner Takes It All och får veta vad som inspirerade och influerade Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid till att skapa några av vår tids mest kända hits. Länk till sidan:  https://www.svtplay.se/video/27095497/abba-hemligheterna-bakom-hitsen

 

 • Kulturstudion special: Povel Ramel 100 år. Den 1:a juni i år skulle Povel Ramel ha fyllt 100 år. SVT uppmärksammar musikern, revymannen, ordrimmaren och kompositören som med sin musikalitet och humor underhållit Sverige i sex decennier. Programledaren Malin J Båth träffar Povelkännaren Kalle Lind och några av de artister som Povel Ramel samarbetade med under sin långa karriär och varvar med inslag från en minneskonsert, inspelad på Münchenbryggeriet i Stockholm, i april i år.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/35417653/kulturstudion-special-povel-ramel-100-ar

 • Ett jävla liv – en film om Bodil Malmsten. Få poeter har varit så älskade som Bodil Malmsten. Hennes banbrytande stil drog den breda massan till poesin och formade generationer av läsare. Men själv hade hon svårt att känna att hon dög - en känsla som med tiden blev så stark att hon i medelåldern lämnade allt och emigrerade till Finistère vid franska Atlantkusten. I filmen berättar familj och vänner om hur Bodil Malmsten skrev för att besvärja sitt inre mörker. Med bl.a. Eva Dahlgren, Plura Jonsson, Mauro Scocco och Kjell Andersson.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/34692363/ett-javla-liv-en-film-om-bodil-malmsten

 

 • Män som sjunger. Filmaren Dylan Williams pappa närmar sig 90 år. Hans stora glädjeämne i livet är att sjunga i traditionell walesisk manskör - det har han gjort varje vecka i sjuttio år. Men kören tampas med samma utmaning som medlemmarna - den åldras. En intensiv kampanj för att värva nya medlemmar till den inleds, samtidigt som kören övar för fullt inför sin första utlandsresa på tjugo år. Svensk-walesisk dokumentärfilm från 2021 av Dylan Williams. Originalets titel: Men who sing.

  Länk till sidan:  https://www.svtplay.se/video/33327674/man-som-sjunger

 

 

 • Tumba – en släktsaga. Sven och Mona Tumba var i decennier ett av Sveriges mest omskrivna par. Det är berättelsen om hur den stora idrottsstjärnan från en stökig bakgrund möter överklassflickan från Östermalm. En fängslande släktsaga med unikt arkivmaterial där idrottsliga bragder blandas med privatlivets toppar och dalar i en resa över 1900-talet fram till idag. Nya sidor kommer fram om huvudpersonerna i denna nutidshistoria med allt från kärlek, krig och en kunglig romans. Två avsnitt. Länk till sidan: https://www.svtplay.se/tumba-en-slaktsaga

 

 • Greklandsresan. 18 pensionärer på äldreboenden får chansen att åka på semester till Grekland. Förutom hög ålder lider många av sjukdomar som demens, cancer och kol, men med hjälp av sina ledsagare och eldsjälen Dimitrios "Tackis" Sahpekidis får de hjälp att förverkliga sina drömmar. I Grekland får de äta melon på stranden, dansa zorba, dricka retzina på balkongen till sent på natten och bada i Medelhavet. Mottot är att det inte finns några hinder och att livet ska levas, livet ut.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/2759771/greklandsresan

 

 • Lasse Berghagen – En blandning av sött och salt. I våras fyllde Lars Berghagen 75 år. En mångsidig man vars karriär som bl.a. vissångare, kompositör, schlagerartist, komiker och programledare gjort honom till en av våra mest kända och folkkära svenskar. I det här porträttet berättas historien om hans liv och den nästan sex decennier långa karriären.

Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/29461932/lasse-berghagen-en-blandning-av-sott-och-salt

 

 • Monica Zetterlund – Underbart är kort. Älskad som få men också blyg och bräcklig och med stor integritet. Hon med de smala benen, den onda ryggen, utstrålningen, vemodet och de stora glasögonen som i mer än trettio år underhöll det svenska folket med jazz och visor, revy och film. Vad hände sedan? Julen 2019 återvänder Tom Alandh till människorna och platserna han följt genom åren.

  Länk till sidan: https://www.svtplay.se/video/1688774/monica-zetterlund-underbart-ar-kort

 

Samlingssidor:

Världens naturdokumentärer - https://www.svtplay.se/genre/varldens-natur                                                                                                                                                 


Historiska dokumentärer - https://www.svtplay.se/genre/historiska-dokumentarer


Sportdokumentärer - https://www.svtplay.se/genre/sportdokumentarer


Djur- och naturdokumentärer - https://www.svtplay.se/genre/djur-och-naturdokumentarer

 

Öppet arkiv: https://www.svtplay.se/kategori/oppet-arkiv?tab=recommended

 

Musik: https://kulturarenan.se/

 Du finner ovanstående konserter och dokumentärer även på vår facebooksida. Mötesplatser- för ett gott liv

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.