Vinnare av kulturstipendiet 2020

Mottagare av Kristianstads kommuns kulturstipendium 2020 är skådespelaren, producenten och teaterpedagogen Rickard Hasslinger. Beslutet togs vid kultur- och fritidsnämndens möte 17 september. Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut på en kulturfest 23 oktober.

Han får stipendiet på 25 000 kr med motiveringen:

”Årets kulturstipendium tilldelas en person med stort hjärta för en scenkonstform fri från ord som kan kommunicera över ålders- och språkbarriärer. Årets stipendiat vill ge en röst åt mim, och sprida den rörelsebaserade scenkonsten.

Som tioåring inleddes intresset för skådespeleri då han äntrade teaterscenen på Kulturhuset Barbacka. Teaterintresset förde honom vidare till studier inom skådespeleri och teaterpedagogik och 2013 tog han examen i mimskådespeleri vid Stockholms Dramatiska Högskola.

Stipendiaten är en skådespelare, producent och teaterpedagog som brinner för att förmedla den rörelsebaserade scenkonsten. Han är djupt engagerad i internationella mötesplatser för mim, som festivalen Gbgmimefest i Göteborg och är i år aktuell i barnteaterföreställningen om vänskap och lek, Kurt och Kio vid Teater 3.

Årets kulturstipendiat vill förmedla styrkan i mim som konstart och som gränsöverskridande språk".

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.