Vinnare av kulturpriset 2022

Mottagare av Kristianstads kommuns kulturpris 2022 är Ekestads Folkets Park / Österslövs andelsbyggnadsförening med ordförande Thomas Bark för en kulturgärning med stort hjärta.

Priset är på 50 000 kr och delas ut på årets Kulturgala på Kulturkvarteret 28 oktober. Beslutet togs vid kultur- och fritidsnämndens möte 15 september.

Nämnden valde föreningen med följande motivering:

”Toner av jazz, klassiska kompositioner, världsmusik och skratt av roade barn sprider sig ut över bygden från folkparken i utkanten av en by omgärdad av fruktodlingar.

Sedan 2001 har en engagerad förening, med en driven eldsjäl till ordförande, lyckats med bedriften att återetablera folkparkens ursprungliga syfte som mötesplats och kulturarena och skapa en scen för musikupplevelser utöver det vanliga.

2003 skrev Kristianstadsbladets recensent Kjell A Johansson:

En ovanlig konsert ägde rum på fredagskvällen /…/. Ännu för ett par år sedan var naturen på väg att återerövra parken med dess träbyggnad, innan föreningen satte igång med sitt röjnings- och renoveringsarbete. Nu hade man på plats en samling musiker som även det kräsnaste konserthus skulle ha tagit emot /…/”

Genom bred samverkan med det lokala kulturlivets olika aktörer har föreningen möjliggjort ett återkommande program med ett fantastiskt musik- och teaterutbud som det senaste året stärkts med en speciell dag för barn och familjer”.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.