Utställningar

I Lilla Utställningshallen och i Konststudion på Kulturhuset Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. På vår fasad har vi YTOR. Läs mer om Ytor nedan.

Ytor är stora utställningsytor/billboardytor där bilder visas av unga konstnärer med ett ungt uttryck. Läs mer om Ytor genom att klicka på fliken Ytor i högermenyn, under Utställningar.
Välkommen!

UTSTÄLLNINGAR • HÖSTEN 2018

Byggnader i världen
.
Årskurs 6 i Bild- och formklasserna på Nosabyskolan presenterar byggnader från Kristianstad, Sverige, Europa och Världen genom att skapa bilder, modeller och texter.

Utställningsperiod: 11 september – 14 oktober
Lokal: Utställningshallen

Mitt i naturen – mitt i min stad
FOTO - Mitt i naturen - mitt i staden
En fotoutställning med bilder och bildspel av elever från Christian 4:s gymnasium och Söderportgymnasiet.

Eleverna har fångat sina naturmotiv i Hälsoträdgården i Tivoliparken och längst med Helgeå samt andra natursköna platser i Kristianstadcitys närområde.

Utställningsperiod: 18 oktober - 12:e november
Vernissage: Torsdagen den 18:e  kl. 17.00 
Lokal: Utställningshallen

Art on newspaper
En utställning gjord av bild- och formelever på Nosabyskolan åk. 4-9. Eleverna har gjort tavlor där de har använt sig av en bakgrund bestående av olika tidningsartiklar och på detta har de målat olika motiv med akrylfärger. Detta skapar en snygg och estetiskt tilltalande effekt. Utöver detta så är det ett bra sätt att nå ut med ett budskap och belysa ett intressant område för eleven. Detta då de kan kombinera text och bild där tidningsartiklarna förstärker bildens budskap. Det kan handla om idrott, miljö, politik etc. Välkomna! Utlovas en massa häftiga tavlor!

Utställningsperiod: 15 november - 13 januari
Vernissage: 15 november kl 16.30-18.00
Lokal: Utställningshallen

Kommande utställningar
I januari 2019 ställer Slättängsskolan ut hos oss för första gången. Mer information kommer när när det börjar närma sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.