Utställningar

I Lilla Utställningshallen och i Konststudion på Kulturhuset Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. På vår fasad har vi YTOR. Läs mer om Ytor nedan.

Ytor är stora utställningsytor/billboardytor där bilder visas av unga konstnärer med ett ungt uttryck. Läs mer om Ytor genom att klicka på fliken Ytor i högermenyn, under Utställningar.
Välkommen!

#aboycantoo
Fotoutställning av Kirsten McGoey
2016 startade den kanadensiska fotografen Kirsten McGoey fotoprojektet #aboycantoo. Projektet kom till efter det att hon observerat hur hennes sons intresse för dans och scenkonst blev bemött av hans omgivning. Hon insåg hur pojkar begränsas inom flera konstarter och ville göra något för att förändra situationen.  Under våren 2017 tog Kulturhuset Barbacka kontakt med Kirsten McGoey vilket har resulterat i ett samarbete och en speciellt framtagen fotoutställning. Fotoutställning fokuserar särskilt på könsnormer kopplade till dans och teater, vilket är Kulturhuset Barbacka främsta kulturämnen. Förhoppningsvis kan utställningen inspirera pojkar, föräldrar och övriga att ifrågasätta och bryta rådande normer.

Utställningsperiod: 20 december - 27 februari 2018
Lokal: Utställningshallen

Reflektion - Respekt
I Sverige har den internationella kampanjen #metoo fått särskilt stor genomslagskraft och gett upphov till vittnesmål från många olika sammanhang. I fotoutställningen Reflektion – Respekt skildrar elever i Fotografisk bild och Digitalt skapande från Christian 4:s Gymnasium och Söderportgymnasiet sin upplevelse av kampanjen och det uppmärksammade ämnet.

Utställningsperiod: 5 mars – 7 april.
Vernissage: 5 mars kl 17.30
Lokal: Utställningshallen

Turista på hemmaplan i det vackra vi kallar Kristianstad!
Du behöver inte åka långt för att ögat ska fånga det vackra. Kristianstads natur och vattenrike bjuder på lugn och ro samt underbara vyer under en härlig promenad. Josephine Einarsson som skapat utställningen går hotell & turismprogrammet på Österäng gymnasiet, sista året.

Utställningsperiod: 8 – 19 mars.
Vernissage: 8 mars kl 18.00
Lokal: Konststudion

Mellan himmel och jord
Baslinjen estetisk profil, Glimåkra folkhögskola, ställer ut bilder och skulpturer i olika tekniker och material.

Utställningsperiod: 12 april – 5 maj.
Vernissage: 12 april kl 18.00
Lokal: Utställningshallen

Min konst
Alexandra Olsson går på Christian 4:s Gymnasium, estetiska programmet, inriktning bild och formgivning. I sin utställning visar hon de kunskaper och tekniker inom teckning och måleri som hon har lärt mig under åren på gymnasiet.

Utställningsperiod: 19 – 30 april.
Vernissage: 19 april kl 18.00
Lokal: Konststudion

Välkommen till Utopia
Nosabyskolans bild- och formklasser har den här gången producerat en utställning som belyser barn och ungdomars drömmar om framtiden. Hur ser Kristianstad, Europa och resten av världen ut om 200 år? Ett tematiskt arbete som visar på världen ur etiskt, estetiskt och ekologiskt perspektiv.

Utställningsperiod: 15 maj – 11 juni
Vernissage: 15 maj kl 15.30 – 17.00
Lokal: Utställningshallen

Om du är intresserad av att ställa ut så kontakta oss gärna.

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.