Utställningar

I Lilla Utställningshallen och i Konststudion på Kulturhuset Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. På vår fasad har vi YTOR. För att läsa mer om Ytor, klicka i högerspalten.

UTSTÄLLNINGAR • VÅREN 2019

På plussidan

Vi utsätts för mer information och budskap än någon gång tidigare i människans historia. En stor del av detta flöde är negativt laddat på olika sätt. Det kan få oss att må dåligt, skapa rädslor och ge en negativ bild av framtiden och oss själva. Vi människor har lättare att identifiera det negativa än det positiva. I utställningen ”På plussidan” har Slättängsskolans elever i åk 8 och 9 fått utmaningen att identifiera det positiva som influerar dem och som ger dem energi och glädje. De har arbetat med att lyfta fram det positiva i sin värld och skapat olika konstverk utifrån det. Förhoppningsvis smittar det också av sig på alla som tar del av utställningen. 

Utställningsperiod: 31 januari – 23 februari
Vernissage 31 januari kl 19.00
Lokal: Utställningshallen

Miniatyrer och Kalligrafi av Bekim Lukač
Bekim Lukač är 17 år och kommer från Bosnien-Hercegovina. I sin utställning visar han sina turkiska, arabiska och persiska miniatyrer bestående av bilder och teckningar som beskriver historiska händelser. Kalligrafin består av vackra tecken på arabiska och persiska som i vissa fall innehåller religiösa och andliga budskap. Utställningen innehåller också landskapsbilder, porträtt  och traditionella, etniska symboler från gamla mattor och gravstenar.

Utställningsperiod: 31 januari – 23 februari
Vernissage: 31 januari kl 18.00
Lokal: Konststudion

Konstskolan Freja
Konstskolan Freja är en konstnärlig daglig verksamhet i samarbete med Omsorgsförvaltningen i Kristianstads kommun och studieförbundet Vuxenskolan. Freja har sin ateljé på Kulturhuset Barbacka och bjuder nu in till konstutställning i Utställningshallen.

Utställningsperiod: 27 februari – 16 mars
Vernissage: 27 februari kl 09.00 – 16.00
Lokal: Utställningshallen

Frida Kahlo av Ellen Bejnö
Så här skriver Ellen Bejnö om sin utställning: ”Jag är en tjej på 19 år. Jag går på Riksgymnasiet här i Kristianstad. Jag har alltid älskat att måla och nu får jag chansen att ställa ut min konst. Jag valde att tolka några av Frida Kahlos bilder för att jag känner igen den smärta som hon levde med precis som den smärta jag har.  Detta är också en del av mitt gymnasiearbete”.

Utställningsperiod: 14 mars – 24 april
Vernissage: 14 mars kl 18.00
Lokal: Konststudion

Här lever jag
En temautställning av årets fotoelever från C4 gymnasiet, Söderportgymnasiet samt Riksgymnasiet. I tema speglar eleverna var de tillbringar en stor del av sina liv och med vem/vilka.

Utställningsperiod: 21 mars – 24 april
Vernissage 21 mars kl 18.00
Lokal: Utställningshallen

Konst av Linnea Mortensen 
Linneas utställning är ett gymnasiearbete, hon går estetiska programmet bild & formgivning. Linneas uställning visar porträtt på kvinnor från olika kulturer och länder.   

Utställningsperiod: 2 maj– 16 maj
Vernissage 2 maj kl 18.00
Lokal: Utställningshallen alt Konststudion

KabLab Cosplay
Ungdomsgruppen KALAB träffas varje torsdag i deras livfulla och smått anarkistiska kostymverkstad på Kulturhuset Barbacka. Detta är en plats för att skapa men också en slags frizon där det inte finns begränsande förväntningar på hur och vem en ska vara som människa. I utställningen KABLAB COSPLAY visar gruppen upp sina kreationer med allt ifrån skisser till färdiga dräkter, masker, attribut med mera. Mycket kretsar kring Cosplay men det kan också finnas andra alster som har skapats utifrån lust, skräck och fantasi. Om du undrar vad Cosplay är så har gruppen lovat att i utställningen försöka ge en bild av detta – åtminstone vad Cosplay är för dem. Vernissagen går av stapeln under Kristianstads Kulturnatt! Då kommer det finnas möjlighet att träffa ungdomar från KABLAB – och förmodligen kommer några även vara iförda sina alster.

Utställningsperiod: 24 maj – 12 juni
Vernissage: 24 maj (klockslag ännu inte klart)
Lokal: Utställningshallen

   • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.