Utställningar

I Lilla Utställningshallen och i Konststudion på Kulturhuset Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. På vår fasad har vi YTOR. Läs mer om Ytor nedan.

Ytor är stora utställningsytor/billboardytor där bilder visas av unga konstnärer med ett ungt uttryck. Läs mer om Ytor genom att klicka på fliken Ytor i högermenyn, under Utställningar.
Välkommen!

Om du är intresserad av att ställa ut så kontakta oss gärna.


VÅRENS UTSTÄLLNINGAR

Betongskulpturer på Innergården
Kristianstads Bild- och formklasser på Nosabyskolan kommer under hösten att jobba med betong och ställer sedan ut sina betongskulpturer på Kulturhuset Barabackas innergård.

Lokal: Barbackas innergård
Utställningsperiod: v 46 – v 1 2017

Emelie Hansson - Att få synas 
Emelie Hansson är född 1986 och kom­mer från Kivik. Hon bor idag i Kristianstad. Emelie har Asperger syndrom. Ibland har hon svårt att lära sig nya saker och lära känna nya människor. Intresset för att måla har funnits med henne sedan länge. Det har varit hennes fristad och sätt att uttrycka sig. När hon var yngre målade hon mycket djur, idag målar hon mer uti­från fantasin och känslorna vilket gör att hennes yttryck blir mer abstrakt. Emelies stora dröm är att få fortsätta måla och även kunna ställa ut. Välkommen att ta del av Emelies konst­närliga värld!

Vernissage: 2 februari kl 18.00
Utställningsperiod: 2 februari - 4 mars Lokal: Utställningshallen

Ljus & Mörker - elevers berättelser 
Under våren har Bild- och formklasserna på Nosabyskolan ett samarbete med Kulturhuset Barbacka i Kristianstad. Elev­erna ska bygga ett upplevelserum för barn och ungdomar utifrån berättelser som de skrivit i skolan. Ett återkommande tema i berättelserna är ljuset och mörkret, kampen mellan gott och ont. Tanken är att rummet ska inspirera till att läsa och leka. Samtidigt ska det ge en upplevelse in i berättelser­nas värld med hjälp av elevernas olika gestaltningar i både tvådimensionell- och tredimensionell konst.

Projektstart vecka 14. Vi kan se hur projektet växer fram.
Öppning vecka 20.
Lokal: Utställningshallen


Dunkelt - C4-skolan/Söderport foto

Utan ljus - inga bilder, men det räcker med bara en strimma ljus för att skapa intressanta motiv och stärka uttryck. Foto-och medieelever på C4- och Söderportgymnasiet har jobbat med dunkelt som tema men även skapat bilder helt utifrån egna idéer. Välkommen till spännande fotoutställning i bryt­punkten mellan ljus och mörker!

Vernissage: 9 mars kl 18.00 Utställningsperiod: 9 mars - 1 april
Lokal: Utställningshallen

A new dawn
A new dawn är en modeutställning där du får möta vårens harmoniska känsla i form av textila kreationer. By Bente är namnet på klädmärket som har sin debutvisning under våren 2017. Designern bakom modeutställningen är Bente Payter, 18, som har studerat etisk modedesign i tre år. Modeutställ­ningen är slutproduktionen av hennes gymnasiearbete.

Visningar: 21 april 18.00 - 20.00, 22 april 11.00 - 12.30 & 13.30 - 15.30.
Lokal: Garaget.

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.