Det gyllene snittet

Övernaturlig thrillerkomedi om förväxlingar och mordförsök.

Kulturhuset Barbackas gymnasiegrupp framförde 17 mars thrillerkomedin Det gyllene snittet. För första gången deltog en grupp från Kristianstads kommun i Länk 2020, Riksteaterns satsning som ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya specialskrivna pjäser på hemmaplan och på en professionell teaterscen. Tyvärr blev kommande två tillfällen inställda pga corona-viruset. 

Tisdag 17 mars kl. 19.00 (urpremiär)
Torsdag 19 mars kl. 19.00 (inställd)
Lördag 21 mars kl. 19.00 (inställd)
Plats: Kulturhuset Barbacka, Kristianstad
Ålder: Från 12 år
Biljetter: 60 kr/person

Veckorna före urpremiären pågick ett intensivt repeterande i Kulturhuset Barbackas teaterlokaler. 10 ungdomar framförde sedan Gustav Tegbys nyskrivna pjäs Det gyllene snittet – en övernaturlig thrillerkomedi. Efter tre föreställningar på hemmaplan i Kristianstad skulle visas upp på Riksteaterns regionala festival i Helsingborg i slutet av mars. Olyckligtvis blev två av tillfällena inställda, samt även festivalen. 

Pjäsen handlar om ett kompisgäng som två år efter sin efterlängtade student sitter hemma uttråkade, olyckliga och fast i samma gamla hjulspår som alltid. På en av vännernas extrajobb i ett museum upptäcker de en bronsåldersdolk med den magiska förmågan att tillfälligt låta dem byta kroppar med varandra. Det är en helt berusande känsla att få låna någon annans liv en stund, men inte helt problemfri. Då någon inte alls kan hantera denna nya frihet, gör en annan nästan vad som helst för att slippa byta tillbaka …

Den nyskrivna pjäsen Det gyllene snittet är skriven av dramatikern Gustav Tegby som står bakom ett tjugotal pjäser som spelats på bland annat Uppsala Stadsteater, Malmö Stadsteater och Dramaten.

Det är femte gången som Riksteatern Barn & Unga genomför Länk, och för första gången medverkar Kulturhuset Barbackas gymnasiegrupp. Genom Länk får unga ensembler runtom i Sverige tillträde och tillgång till den professionella teatervärlden. Hundratals ungdomar på gymnasieskolor, kulturskolor och i amatörteatergrupper repeterar, bygger scenografi, syr kostym och förbereder sig inför sina premiärer av en nyskriven pjäs.

Medverkande:
Ellen Bengtsson
Karla Bergman
Ruben Hansson
Evelina Hermodsson
Ellen Jönsson
Joel Löfqvist
Emina Midzic
Kalle Olofsson
Jennie Sandberg
Soley Strandberg

Manus
: Gustav Tegby
Pedagog/Regi: Nina Olsson
Teknik: Krobbe Johnsson
Scen/Kostym: Viktoria Rosén/Linus Lundmark

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.