Teater- och dansföreställningar

Här kan du se vilka teater- och dansföreställningar som visas på Kulturhuset Barbacka i höst. Det kan vara allt från familjeföreställningar, gästspel med professionella aktörer till amatörföreställningar av t ex våra egna kurselever eller Musikskolans elever.

LJUS OCH MÖRKER - Av och med Barbackas Danskompani 
I kontrasterna mellan ljus och mörker finns glädje och sorg, ilska och kärlek, gemenskap och svek. Men bortom kontrasterna, i blandningen mellan ljus och mörker finns den grå vardagen och alla dess skuggor… Ledarna och de unga dansarna i Barbacka Danskompani har jobbat med denna föreställning under ett helt läsår, äntligen är det dags!

Datum: Tisdag 5 dec kl 19.00, fredag 8 dec kl 18.00 & 20.00, lördag 9 dec kl 14.00 och kl 17.00 Ålder:  från 5 år. Plats: Spelhålan, Kulturhuset Barbacka
Biljetter: 60 kr bokas via receptionen 044- 13 56 50.


FEAR
Dansföreställningen FEAR handlar om rädslor. Black Box Dance Company konfronterar publiken med en både tragisk och komisk typ av rädsla och visar hur den i både kropp och själ påverkar vårt beteende. Tre av kompaniets dansare intar scenen och med fasa, humor, sårbarhet och en ibland rasande takt återspeglar de olika rädslor. Av och med Black Box Dance Company.

Datum: Måndag 16 oktober kl 19.00. Ålder: från 12 år Plats: Spelhålan.
Biljetter: kristianstad.tf@riksteatern.se alt 044-12 58 20.

 

NORDPILEN & SPÅR DansTeaterCompaniet, DaT.Com, med gästdansare inbjuder till en dansföreställning. NORDPILEN är ett dansstycke om tre generationer kvinnor. SPÅR är ett danscollage med varierat innehåll. Danskvällen är koreograferad av Marianne Wikström.

Datum: Torsdag 26 oktober kl 19.00 . Ålder: från 7 år Plats: Spelhålan, Kulturhuset Barbacka
Biljetter: kristianstad.tf@riksteatern.se alt 044-12 58 20.

 

DANSTAPAS
Danscentrum Syd bjuder på en tapasmeny av dans. Smaka på några bitar modernt, en bit street, något kryddigt, något gott, något flottigt, något rått. DANSTAPAS! består av tre soloverk med enkel teknik, följt av ett givande publiksamtal.

Datum: Måndag 13 november kl 19.00. Ålder: 0-100 år Plats: Spelhålan, Kulturhuset Barbacka
Biljetter: kristianstad.tf@riksteatern.se alt 044-12 58 20.

 

Spring Hadi, spring!
En föreställning om att springa för livet. Föreställningen bygger på Hadis egna erfarenheter. Han flyr från krigets Syrien, familjen splittras; tre av hans bröder lyckas ta sig till Sverige. Hadi, hans mor och lillasyster fastnar i Egypten. Han vet inte om han någonsin kommer att få träffa syskonen igen. I väntan på att få återförenas börjar han springa med Cairo Runners… En föreställning av Södra Communityteatern i Malmö.

Datum: måndag 4 september kl 19.00
Arrangör: ABF i samarbete med Kristianstads Teaterförening

 

Välkommen!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.