Februarilovet

Det blir en blandning av barnlåtar i hårdrockstappning, en glödhet monolog, skapandeverkstad med tropiska fiskar, skrivarworkshop, filmworkshop och KabLabs öppna scen. Passa också på att kolla in våra utställningarna som visas i Utställningshallen på lovet. Varmt välkommen!

Tisdag 19 februari

14.00 Minikonsert med barnlåtar i hårdrockstappning
På scen står DKMM som startade som band i en daglig verksamhet vid namn Musikverkstan på Kulturhuset Barbacka. Bandet består av David Persson, Mikael Olsson, Martin Jonson och Kettil Alanne. Längd: ca 30 min. Lokal: Kulan. Fri entré.

17.00 – 19.00 SKRIVARWORKSHOP - kreativa skrivövningar och uppläsningar för de som vill
Inför ”KABLAB ÖPPEN SCEN” på torsdag (21/2) bjuder vi in till en workshop i skrivande. Vill du vässa dina gamla dikter, prova att läsa dina texter högt eller bara inspireras till att sitta och skriva en stund? Workshopen leds av Louise Buenafe Mistén som är estradpoet och författare med många års erfarenhet av skrivande. I samband med workshopen går det också bra att anmäla sig till torsdagens ”KABLAB ÖPPEN SCEN” (se torsdag 21/2 kl 19.00 för beskrivning). Lokal: Kabinettet. Ålder: rek. från 13 år. OBS: Begränsat antal platser. Föranmälan krävs.

17.00 & 19.00 Glödhet! (iallafall innan jag blev 65)                      
Monolog av och med Elias Hansson
Välkommen till en uppfriskande och rolig debutföreställning där Elias Hansson iklär sig rollen som 65-åriga Kerstin Höök, och på ett träffsäkert sätt tar upp symptom och fördomar kring åldrandet - glömska, klädsel, familj, festande och mycket mer. Längd: ca 45 min. Lokal: Spelhålan. Fri entré men förhandsboka gärna Barbackas reception, 044-13 56 50.

Onsdag 20 februari

11.00 – 15.00 ”Under ytan” - skapandeverkstad
Välkommen upp i bildsalen och ner i de tropiska haven! Vad gömmer sig under ytan? Med hjälp av papper, kartong och färg skapar vi vårt eget färgglada undervattensliv. Vi gör bild-salen till ett tropiskt undervattensparadis med fiskar, koraller och vad din fantasi önskar. På plats finns pedagogerna Nelly Nilsson Nyberg och Jens Lundberg med material, tips och inspiration! Drop-in. Alla åldrar är välkomna men de minsta i vuxens sällskap. Lokal: Bildsalen. Fri entré.

12.00 – 16.00 Filmworkshop - tema: Action! OBS! ålder: Mellanstadiet
(Finns för högstadiet på torsdag 21/2 under lovet)
Vi spelar in en actionscen. På plats finns filmarbetaren Sadik Salem och teaterpedagog Konrad Holmqvist med allt som behövs för en kul filmdag. Du kan vara med som skådespelare, statist eller hjälpa till med saker bakom kameran. Efter inspelningen klipper vi gemensamt ihop filmen med effekter och ljud. Du får tips och trix på saker att tänka på om du vill göra en egen film. Vi går igenom relationen mellan action och drama och pratar om vad som gör en actionscen extra fartfylld och känsloladdad. Det ingår en kort fikapaus med frukt, men det är viktigt att deltagarna har ätit lunch innan workshopen. Lokal: Spelhålan. Ålder: Mellanstadiet. OBS: Begränsat antal platser. Föranmälan krävs.

Torsdag 21 februari

11.00 – 15.00 ”Under ytan” - skapandeverkstad
Välkommen upp i bildsalen och ner i de tropiska haven! Vad gömmer sig under ytan? Med hjälp av papper, kartong och färg skapar vi vårt eget färgglada undervattensliv. Vi gör bild-salen till ett tropiskt undervattensparadis med fiskar, koraller och vad din fantasi önskar. På plats finns pedagogerna Nelly Nilsson Nyberg och Jens Lundberg med material, tips och inspiration! Drop-in. Alla åldrar är välkomna men de minsta i vuxens sällskap. Lokal: Bildsalen. Fri entré.

12.00 – 16.00 Filmworkshop - tema: Action!  OBS! ålder: Högstadiet
(För mellanstadiet på onsdag 20/2 under lovet)
Vi spelar in en actionscen. På plats finns filmarbetaren Sadik Salem och teaterpedagog Konrad Holmqvist med allt som behövs för en kul filmdag. Du kan vara med som skådespelare, statist eller hjälpa till med saker bakom kameran. Efter inspelningen klipper vi gemensamt ihop filmen med effekter och ljud.  Under workshopens gång får du tips och trix på saker att tänka på om du vill göra en egen film. Vi går igenom förhållandet mellan action och drama och pratar om vad som gör en actionscen extra fartfylld och känsloladdad. Det ingår en kort fikapaus med frukt, men det är viktigt att deltagarna har ätit lunch innan workshopen. Lokal: Spelhålan. Ålder: Högstadiet. OBS: Begränsat antal platser. Föranmälan krävs.

19.00 ”KABLAB ÖPPEN SCEN” Poesi, cosplay, karaoke, musik eller vad du vill…
Skulle du vilja visa upp något på en mysig tillåtande scen? Läsa upp en dikt, sjunga en sång, berätta en läskig historia eller något kul om ditt nya husdjur? Här finns inga krav på kvalité eller att det måste ”passa in” .Ungdomsgruppen KABLAB står för värdskapet, bjuder på snacks och inspirerande stämning. Vi håller på så länge det finns någon som vill upp på scen (huset stänger 21.00 så vi hinner nog med alla som vill). Det är såklart fritt fram att göra spontana nummer men meddela gärna om du redan i förväg vet att du kommer och vad du vill göra. Lista för anmälan finns i receptionen. Rek. ålder: från 13 år. Lokal: Kabinettet

Fredag 22 februari

11.00 – 15.00 ”Under ytan” - skapandeverkstad
Välkommen upp i bildsalen och ner i de tropiska haven! Vad gömmer sig under ytan? Med hjälp av papper, kartong och färg skapar vi vårt eget färgglada undervattensliv. Vi gör bildsalen till ett tropiskt undervattensparadis med fiskar, koraller och vad din fantasi önskar. På plats finns pedagogerna Nelly Nilsson Nyberg och Jens Lundberg med material, tips och inspiration! Drop-in. Alla åldrar är välkomna men de minsta i vuxens sällskap. Lokal: Bildsalen. Fri entré.

Glöm inte att kolla in våra utställningar, sen under Länkar.

Biljetter via receptionen. För öppettider se Länkar.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.