Till Kulturhuset Barbacka

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Höstlovet på Barbacka

Välkommen till höstlovet på Kulturhuset Barbacka! En vecka fylld av roliga, spännande och rysliga aktiviteter! I år bjuder vi på teaterworkshops, skapar- och målarverkstäder, musikkonserter och dansföreställning. Och om du vågar, är du välkommen på spökvandring och tebjudning i dödsriket!

Samtliga aktiviteter har fri entré men kan behövas förbokas p g a biljettryck.

Lördag 28 oktober

12.00 – 14.00 Underverkstan Tema: Snälla Monster

Underverkstan är en skaparverkstad som passar barn i alla åldrar (barn under 5 år behöver ha med sig en vuxen). Fri entré och drop in. Bildsalen.

Måndag 30 oktober

11.00 – 12.30 Teaterworkshops för årskurs 1 - 3
Är du nyfiken på teater är detta en toppengrej för dig! Vi leker, provar på olika teaterövningar och skapar teater tillsammans. Pedagoger: Nina Olsson och Ellinor Olsson: Ålder: åk 1-3. Lokal: Kulan. OBS! begränsat antal platser. Fri entré men förhandsboka din plats i receptionen.

12.00 – 15.00 Otroliga pappersfigurer - skaparverkstad
Ur bitar i papp bygger vi pappfigurer i alla dess former. Vad för figur du vill skapa är helt upp till dig. Vi klipper, ritar, målar, tapetserar och bygger tillsammans. På plats finns Nelly Nilsson Nyberg med material och inspiration! Vi använder återvunnen papp – så det är inte bara kul utan även bra för miljön. Drop-in och fri entré. Alla åldrar är välkomna men de minsta i vuxnas sällskap. Lokal: Bildsalen

Tisdag 31 oktober

11.00-12.30 Teaterworkshops årskurs 1-3.

För information se måndag 30 oktober kl 11.00.

12.00 – 15.00 Otroliga pappersfigurer – skaparverkstad
För information se måndag 30 oktober kl 12.00.


Onsdag 1 november

12.00 – 15.00 Otroliga pappersfigurer – skaparverkstad För information se måndag 30 oktober kl 12.00.

14.00 I skuggans land - dansföreställning för hela familjen
Välkommen till en magisk dansföreställning för alla från 5 år. Här följer vi med på en resa genom skuggans land. I denna föreställning sätter vi fantasin i fokus på ett lekfullt, visuellt och rörande sätt, en upplevelse för ögat och själen. Av och med Memory Wax. Spelhålan. OBS! begränsat antal platser, fri entré men förhandsboka dina biljetter i receptionen.

15.00 – 17.00 Tebjudning i dödsriket - OBS! från 9 år
Kulturhuset Barbackas ungdomsgrupp KABLAB välkomnar alla som gillar läskiga lekar till en ovanligt ryslig tebjudning. Du väljer själv om du bara vill komma på besök eller ingå i dödsriket. På plats finns ansiktsmålning, pyssel och fika.

Drop-in och fri entré. Från 9 år. Kabinettet.

18.00 – 20.00 Spökvandring & tebjudning i dödsriket - OBS! från 13 år
Kulturhuset Barbackas ungdomsgrupp KABLAB välkomnar dig och dina vänner till en spökvandring som leder fram till dödsriket. Väl framme möts du av en ovanligt ryslig tebjudning. Du väljer själv om du bara vill komma på besök eller ingå i dödsriket. På plats finns ansikts-målning, pyssel och fika. OBS! Föranmälan krävs och görs i Kulturhuset Barbackas reception. Fri entré. Ålder: från 13 år. Kabinettet.

Torsdag 2 november

12.00 – 15.00 Måla din fantasiek- målarverkstad
Visste du att en ek kan bli över 1000 år! Tänk dig alla spännande saker ett så gammalt träd har varit med om! Snapphanar, riddare, hemliga kärleksmöten och massa mer… Och tänk vad ett träd som börjar växa nu kan vara med om i framtiden år 3017! Vad finns då? Bor det någon i eken kanske? Kom och måla din fantasiek! På plats finns Cilla Midhall med färg, penslar, hjälp och inspiration. Drop-in och fri entré. Lokal: Bildverkstan Freja. Alla åldrar välkomna men de minsta i vuxnas sällskap. TIPS! På fredag kan du plantera din alldeles egna ek! Se fredagens program för mer information.

10.00 - 15.00 Höstlovsteater årskurs 4 – 6 HELDAG!
Är du nyfiken på teater är detta en toppendag för dig! Vi gör lekar och teaterövningar, provar kostym och skapar tillsammans. Från våra gemensamma idéer gör vi korta berättelser som vi visar upp för varandra. Vi kommer att ha en lunchpaus mitt på dagen så ta med matsäck hemifrån. Pedagoger: Anton Elmgren och Konrad Holmqvist. Ålder: åk 4-6 Lokal: Kulan. OBS! Begränsat antal platser. Fri entré men förhandsboka i receptionen.

13.00 – 13.30 DKMM – Rockkonsert
Kom och rocka loss tillsammans med bandet DKMM. De kommer bjudas på eget material och diverse hårdrockscovers från bland annat Iron Maiden, Judas Priest och ZZ Top! Ta gärna med öronproppar! DKMM består av: Kettil Alanne – Sång, Mikael Olsson – Trummor, Da-vid Persson - Gitarr, Martin Jonsson – Bas & Mattias Nybble - Gitarr (handledare)
För mer information om bandet: www.dkmm.nu. Lokal: Spelhålan. Fri entré. Samarrangemang med Omsorgsförvaltningen

15.00 – 17.00 Tebjudning i dödsriket - OBS! från 9 år. För information se onsdag 1 november kl 15.00.

18.00 – 20.00 Spökvandring & tebjudning i dödsriket - OBS! från 13 år För information se onsdag 1 november kl 18.00.

17.30 – 21.00 Barbacka-live med IMAGINE!
Konsert med lokala band, proffsig scen och proffsigt ljud & ljus! Det kommer bland annat bjudas på indiepop och punk. Kvällen gästas även av Breakout, Justine Her, Taste Good, Lisa Bouvier, Herr Gårman och musiktävlingen IMAGINE som är på pre-tour! Fri entré & drogfritt. Samarrangemang med Studiefrämjandet.

Fredag 3 november

12.00 – 15.00 Måla din fantasiek- målarverkstad
För information se torsdag kl 12.00.

10.00 - 15.00 Höstlovsteater årskurs 4 – 6. HELDAG.
För information se torsdag kl 10.00.

13.00 – 15.00 Plantera en ek
Kom och plantera en ek! På plats finns jord, ekollon, krukor, tips och råd. Deltagare från Koncensus* håller i aktiviteten och hjälper dig på vägen. Efteråt kan du ta med dig krukan hem och om du har tur så kommer det att växa fram ett litet träd i januari. Ett träd som du sedan kan plantera ut till våren. OBS! Plats: Hälsoträdgården i Tivoliparken. Arr: Koncensus, Folkuniversitetet Kristianstad i samarbete med Kulturhuset Barbacka

*Koncensus bedriver kursverksamhet dagtid för personer med fysiska funktionsnedsättningar i arbetsför ålder. Koncensus har kurser för sina deltagare två gånger i veckan i Hälsoträdgården.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.