Invigning av framtidsveckan

Tema insekter!

Lördag 19 september kl. 11.45
Kulturhuset Barbackas innergård

Välkommen till invigning av Framtidsveckan! På plats finns arrangörer med aktiviteter och information om veckans program.

 • Kulturhuset Barbacka passar på att inviga sina bikupor på innergården med slungning och möjlighet för alla som vill att smaka på den nyslungade honungen. Medlemmar från Kristianstadsbygdens biodlarförening visar hur slungning går till och berättar om bin och biodling.

 • En mini-tipsrunda där en kan lära sig mer om våra värdefulla bin. Vi drar fem vinnare av barnens inlämnade rätta svar. Vinsten är fem insektshotell (Agenda 21).

 • I ”öppen ateljé” finns möjlighet att skapa insekter utifrån verklighet och fantasi på den stora gårdstavlan.

 • Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 13 civilsamhälles­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4. I och med den rådande pandemin är insamlingen Världens Barn viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet.  Vid invigningen av Framtidsveckan kan du swisha ditt bidrag till Världens Barn. Vi erbjuder ett par trevliga aktiviteter: 
  • JORDEN RUNT FÖR VÄRLDENS BARN Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Det viktigaste är inte hur du gör, eller kanske ens hur långt du tar dig, utan att du faktiskt vill vara med och göra skillnad.
  • TIPSPROMENAD
   10 frågor om FN:s globala mål som passar barn 7-12 år.
   10 omvärldsfrågor för äldre barn och vuxna.

 • Wictoria Larsson (tvärföljt) och Emina Emina Hadziavdic (fiol) står för musikunderhållningen.

Aktiviteterna håller på fram till kl. 15.00.
Vid dåligt väder flyttar vi inomhus så gott det går.

OBS: Med anledning av Covid-19 kommer vi hålla ett maxantal för deltagare på de olika aktiviteterna. Det kan innebära att det är fullt vid vissa tider, men vi hoppas att alla som vill kommer kunna delta.

För fullständigt program och mer information om Framtidsveckan: www.kristianstad.se/framtidsveckan

 

 

OM AGENDA 2030
Agenda 2030, FN:s 17 globala hållbarhetsmål, är plattformen för Framtidsveckan och målet är att Kristianstads kommun ska bli en än mer hållbar kommun ekonomiskt, socialt och ekologiskt. Den 1 januari 2020 blev Barnkonventionen lag i Sverige vilket innebär en större skyldighet och en ökad möjlighet för domstolar och myndigheter att sätta barnets rättigheter i fokus. Av den anledningen passar det utmärkt att Framtidsveckans invigning det här året sker på just Kulturhuset Barbacka. En plats som finns till för Kristianstads barn och unga.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.