Familjeföreställningar

Hösten 2023 presenterar vi tre familjeföreställningar, två på Kulturhuset Barbacka och en på Kristianstads teater. Biljetter finns att köpa via receptionen, på plats eller via telefon och mejl. Här kan du läsa mer och även se trailers.

Lördag 23 september kl. 13.00

Reflex (med danskompani JELNEK) 

reflex_800x500.png

I dansföreställningen Reflex blandar och twistar danskompaniet JELNEK trafikens strikta regler med genvägar och absurda händelser, vilka leder till fantasifulla situationer, skratt, fart, faror och magi. Reflex handlar om att vara på väg någonstans men kanske inte alltid hamna där en förväntade sig. Genom en abstrakt och lekfull resa som väcker både tankar och fantasi får publiken upptäcka att de som går vilse hittar nya vägar och äventyr. 

Ålder: 5–9 år
Längd: 40 min (25 minuter föreställning och 15 minuter dansverkstad)
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

Se trailer här:

 


Torsdag 5 oktober kl. 19.00

The Dropouts (med Skånes Dansteater) 

dropouts_800x500.png

Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre. Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast. Med dramatiska uttryck, dråplig humor och underfundiga möten mellan dans och teater bjuds vi på på skratt, allvar och kärleksfullt mänskliga insikter.

Skånes Dansteater presenterar här ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren, som har en framgångsrik karriär inom samtida dans. 
Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.I mars 2023 var det världspremiär för dansföreställningen The Dropouts som riktar sig till en ung publik. 

Ålder: från 8 år
Längd: 50 minuter
Lokal: Kristianstads Teater
Pris: Barn (upp till 17 år) 65 kr. Vuxen (från 18 år) 130 kr. 
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se 

Ett samarbete med Kristianstads Teaterförening.

Foto: Jubal Battisti

 


Lördag 28 oktober kl. 13.00 och 15.00

Kråkan (med Masthuggsteatern) 

krakan_800x500.png

Det är sommar och det surrar av humlor och bin. Det stora körsbärsträdet är fullt av mogna bär där det står på gårdsplanen mellan ladan, hönshuset och ladugården. Allt är vackert och härligt, det är en trygg värld för de bägge kusinerna Cilla och Uffe.

Det vill säga, det var det innan kråkan kom. Innan kråkan kom och åt av deras körsbär. Det var innan Cilla sa: ”Vi ska skrämma bort kråkan.” Det var innan Uffe sa: “Dumma Kråkan!” Det var innan allt spårade ur. Och innan allt nästan var för sent.

Masthuggsteatern har här skapat en teaterföreställning baserad på Ulf Nilssons älskade barnbok Den Fräcka Kråkan. Kråkan är en föreställning om vänskap och förändring, om solmogna körsbär och om en flaxande, kraxande väldigt störig kråka.

Ålder: 4–8 år
Längd: 40 minuter
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

Se trailer här:

 


Boka biljett

Ring till oss 044-13 56 50
Mejla oss barbacka@kristianstad.se
Besök vår reception och köp på plats! Se öppettider: 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.