Familjeföreställningar hösten

Höstens familjeföreställningar bjuder på humor, längtan, dans, färg, musik, cirkus och vänskap. Arrangemangen har ålders-rekommendationer, se respektive föreställning.

Biljetter förbokas och hämtas i receptionen. Biljetterna kostar 60 kronor per person. I mån av plats går det även att köpa biljetter samma dag. Föreställningarna visas oftast i Spelhålan. Välkommen.

Höstens familjeföreställningar:

14 september • kl 14.00 Familjeföreställning - Vilja växa
Följ med in i en mysig föreställning om att vänta, längta och blomstra. I Vilja Växa får vi vara med från frö till fullt blommande trädgård. Där träffar vi förunderliga individer – knasiga fåglar och kluriga växare. Vi upplever åskväder, kompost-begravningar och sprakande lysmaskdisco. Genom dans, live-musik, vatten, koldioxid och en lekande fantasi undersöker vi livets och trädgårdens kretslopp. Visste du att träd pratar med varandra? Och – när växer det egentligen? Under föreställningen används teckenstöd. Vi avslutar med dansverkstad tillsammans med barnen. Gästspel med Embla dans och teater. Ålder: 3-6 år. Entré: 60 kr.

5 oktober • kl 14.0014.00 Familjeföreställning - Tappa tand
Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt av att tappa tand, hon låtsas att hon har lösa tänder, hon lurar tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.Men är allt detta så smart, egentligen? Hur ska hon ta sig ur denna soppa? Här behövs tandfens hjälp! Ingrid kommer till sist till insikt om det fina med att var sak har sin tid och att det faktiskt finns fördelar med att ha sina tänder kvar. Gästspel av Molieréensemblen. Ålder: 4-8 år. Entré: 60 kr.

26 oktober • kl 13.00 & 15.00 Familjeföreställning - Nasse hittar en stol
Den lilla björnen Nasse träffar på ett för honom okänt föremål, som han försöker förstå. Många av hans vänner skrattar åt honom eller tycker att han är dum eller konstig. Men som Nasse säger: "Jag är inte dum, det är bara det att jag har aldrig sett en stol förr" – en situation som den unga publiken väl känner igen! Gästspel med Kevin Benn. Ålder: 3-5 år. Fri entré.

7 december • kl 14.00 Familjeföreställning - Pojken och stjärnan
Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarsamt omkring. Samma natt föds också ett litet föl i cirkus-hästarnas vagn. Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natt-himlen ovanför cirkustältet. Gästspel av Teater Sagohuset. Ålder: 5-9 år. Entré: 60 kr.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.