Familjeföreställningar

Vårens familjeföreställningar bjuder på busiga björnar, mörkrädda kaniner, välkända barnboksfigurer och svängig musikteater. Arrangemangen har åldersrekommendationer, se respektive föreställning.

Biljetter förbokas och hämtas i receptionen. Biljetterna kostar 60 kronor per person. I mån av plats går det även att köpa biljetter samma dag. Föreställningarna visas oftast i Spelhålan. Välkommen.

Vårens familjeföreställningar:

Lördag 3 februari kl 12.00 & 14.00 • Vem?

Av och med Månteatern
- Baserad på Stina Wirséns VEM? Böcker.
Möt Nalle, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer. Ålder: 3-6 år. Spellängd: 40 minuter.


Lördag 3 mars kl 14.00 • Björnen som inte ville sova

Av och med Expressteatern
När det blir kallt om hösten lägger sig alla björnar i ide för att vila. Men Lilla Björnen tycker att det är tråkigt att sova bort vintern. Hon vill åka till Spanien som sin kompis Fågeln! När Pappan har somnat, smyger Lilla Björnen ut ur idet och börjar ett långt äventyr… Ålder: från 4 år. Spellängd: 45 minuter.


Lördag 14 april kl 14.00 Räven i den kolsvarta natten

Av och med Teater Pero.
I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute. Den ena främlingen efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in varenda en, trots att det blir alldeles för trångt i kaninens håla. En varm och pyttelite otäck saga om att få komma in i värmen. Alla små djur i skogen är särskilt rädda för räven för den är ju både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen! Kaninen är snäll och öppnar dörren, även för dem han inte känner, och tillslut är det alldeles proppfullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar... den har tappat bort sin mamma! Ålder: 2,5-5 år. Spellängd: 30 minuter.

Lördag 5 maj kl 14.00 • Rätt som det är

Med Teater Kung och drottning
En historia om barnets rättigheter. Följ med barnen Lika och Olika på en upptäcktsfärd med svängig musik och massor av lek, men också svåra dilemman. Kan alla vara med på lika villkor? Vem bestämmer om ett ord gör ont? Måste man dela med sig av sina hemligheter fast man inte vill? Det är några av de frågor som barnen ställs inför i sin lek. Föreställningen innehåller mycket musik och spännande möten. Hur det slutar vet bara barnen i publiken… Ålder: 4-8 år. Spellängd: 35 minuter.

 

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.