Familjeföreställningar

Höstens familjeföreställningar innehåller former och figurer, ljus och mörker, dans, kompisar, nya språk och miljötankar. Arrangemangen har åldersrekommendationer, se respektive föreställning.

Biljetter förbokas och hämtas i receptionen. Biljetterna kostar 60 kronor per person. I mån av plats går det även att köpa biljetter samma dag. Föreställningarna visas oftast i Spelhålan. Välkommen.

Vårens familjeföreställningar:

Lördag 15 september kl 11.30 & 13.00 • Rundgång
Av och med Kolko ink.
En dansinteraktion för de allra yngsta och deras nära vuxna.

Tillsammans med sin nära vuxen bjuds bebisen in i ett uppbyggt scenlandskap. Ljud, ljus och rörelse samspelar och låter besökarna uppleva och utforska dans på sitt sätt. Ordet rundgång beskriver den pågående loop av rörelse som startar i bebisen, plockas upp i dansarnas kropp, och sedan åter ges vidare till bebisen att uppleva och absorbera på det sett den önskar. Ett dans-eko. Föreställningsformen är på så sätt interaktiv. KolKo ink. tar sig an den allra yngsta publiken och presenterar en föreställning fylld av groove och värme. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum. Från 6-14 månader. Entré: 60 kr. Speltid: 30 min.
http://www.kolko.se/rundgang/

Lördag 6 oktober kl 14.00 • Claroscuro
Av och med Memory Wax

Kan vi se ljus och färger även om vi blundar? Ser saker annorlunda ut i ett annat ljus? I Claroscuro får ni följa med på en upptäcksfärd som hyllar nyfikenheten, de vardagliga tingens hemligheter och förändringens kraft – där något slutar tar något annat vid. Titeln är sammansatt av de spanska orden claro (klart eller ljust) och oscuro (mörkt). Namnet Claroscuro kommer från leken med kontraster av färger när du vill lyfta fram eller ge fokus till vissa specifika delar i t.ex. en målning. Ålder: 3-6 år. Entré. 60 kr. Spellängd: 35 minuter.

http://memorywax.com/works/produktioner/claroscuro-3/

Lördag 10 november kl 14.00 • Tyst
Av och med Teater JaLaDa

En berättelse om Nader & Nadja, att möta ett nytt språk, att möta en ny kompis, att lyssna istället för att prata. Nader är tyst. Han vill leka och sjunga med sin Mamma som vanligt, men hon har bestämt att de bara ska prata svenska. Varje ord tar tid. När de ska laga mat på svenska blir den aldrig klar. Till slut får de gå och köpa pizza. Mamman blir orolig och ledsen. Varför är Nader tyst? På förskolan försöker de också att få Nader att prata. Den enda som inte bryr sig om att Nader är tyst är Nadja. Hon vill leka med honom ändå. Nader tycker att det låter som att Nadja sjunger när hon pratar. Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga. Ålder: 3-5 år. Entré: 60 kr. Spellängd: 30 min.

https://www.jalada.se/tyst

Lördag 1 december kl 14.00 • Om igen
Av och med Teater Kung och Drottning

Om igen… är en fantasifull och engagerande musikal om naturens kretslopp och människans plats däri. Viola är ensam. När hon en dag besöker sin favoritplats, ängen, är det en mystisk person där. Personen visar sig mäta ängen inför ett husbygge. Ett stort, vackert, grått hus av betong ska det bli där ängen ligger, med en rejäl, asfalterad väg. En kamp om ängens fortsatta existens uppstår och genom kampen väcks nyfikenheten på naturen och de kretslopp som vi alla är beroende av. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som mest oväntat…

Musiken i föreställningen är nykomponerad av Paula Helander och Per Wernolf. Musiken framförs live för och med barnen, som flera gånger får chansen att interagera med sång, rytm och rörelser.
Ålder: 3-5 år. Entré: 60 kr. Spellängd: 30 min.

http://www.kungochdrottning.se/forestallningar/omigen/

  

 

 

 

 

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.