Lovaktiviteter MED Kulturhuset Barbacka

Med anledning av de skärpta restriktionerna var Kulturhuset Barbacka stängt för allmänheten under jullovet 2020. Därför erbjöd vi filmer istället!

Kolla in filmerna som våra pedagoger har gjort och se om det är något du vill prova på! Här finns inspiration och tips på aktiviteter av olika slag som du kan göra hemma.

Varma julhälsningar, Kulturhuset Barbacka


MÅLA MED MAT

Hur funkar ett kylskåp som palett…? Tillsammans med konstpedagogen Ilona tar vi reda på hur en kan framkalla färger och skapa med det som finns i köket! 


SKRIVA MANUS - TIPS & TRIX

Teaterpedagogen Konrad ger dig tips och trix på hur du ska tänka när du skriver eget manus och gör en genomgång av tjänster som underlättar det hela. Titta och inspireras, sedan är det bara att sätta igång och skriva!

Länk till programmet som Konrad hänvisar till i filmen:  https://www.celtx.com/index.html

Ladda ner Konrads manus: 

Script Den hemliga staden.pdf


TECKNINGS-TUTORIAL 

Kulturpedagogen och Kablab-ledaren Mariel visar steg för steg hur du kan rita en fotorealistisk blyertsteckning av ett träd!

Musikcred: Fesliyan Studios samt Kevin MacLeod


MOODBOARD 2021

Hur kommer 2021 att se ut? Eller hur VILL du att det ska kännas? Konstpedagogen Ilona ger dig tips och inspiration kring hur du kan fånga stämningar och uttryck genom att göra olika moodboards – av typ vad som helst.


TEJP-TUTORIAL 

Kulturpedagogen och Kablab-ledaren Mariel visar hur du kan använda tejp för att göra olika accessoarer och dräktdelar. Bland annat en korsett!

Musikcred: Intro & Outro: Fesliyan Studios, Tempers - Bright Over Me, Kevin MacLeod - Impact Prelude, Portrayal - Departures, Kevin MacLeod - Backed Vibes


MANETER I GÅRDSAKVARIET

 

Tänk om Kulturhuset Barbackas innergård var ett stort akvarium…! Konstpedagogen Ilona visar hur en kan göra olika maneter i returplast. Passa på att ge plasten ett extra liv innan du slänger den i återvinningen, till exempel som unika och livliga maneter! 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.