Under Ytan - en dansfilm av och med Barbackas Danskompani

den 16 juni 2021 07:00Arkiverad

Äntligen kan vi presentera filmen Under ytan med Barbackas Danskompani, inspelad under pandemiåret 2021.

Under den pågående pandemin har dansverksamheten på Kulturhuset Barbacka fått tänka om och tänka nytt. Efter flera inställda föreställningar senaste året kan kompaniet äntligen dansfilmen "Under ytan".

Arbetet med filmen började på allvar i början av 2021. Dansarna och pedagogerna träffades via länk varje vecka för träning och repetitioner. Dansarna fick lära sig koreografier samt skapa eget material via "breakout rooms". Senare under våren öppnades möjligheten att äntligen ses fysiskt i danssalen på Kulturhuset Barbacka, men fortfarande uppdelade i mindre grupper om max åtta personer. De äldsta i gruppen fick, i enlighet med pandemirestriktioner, dansa via länk uppkopplade till en tv i danssalen.

Efter mycket pusslande, planering och problemlösning nådde kompaniet till slut sitt mål! Filmen består av tio koreografier skapade av pedagogerna samt dansarna själva. I filmen får vi se tolv dansare i åldern 12-23 år. De har alla olika dansbakgrund, några är nybörjare, andra har dansat länge. Dansstilarna varierar från jazz till modernt till streetdance.

Koreografi och framförande: Barbackas Danskompani
Producent: Torjus Wrangell