Coronavirus – Covid-19

Uppdaterad:den 12 maj 2020 11:18

Läget just nu: Kulturhuset Barbacka håller öppet för besökare, men har gjort förändringar i viss verksamhet. Här nedan kan du uppdatera dig om det dagsaktuella läget.

Kulturhuset Barbacka och Kristianstads kommun följer noga utvecklingen och de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och från Region Skånes smittskydd. Läget just nu är att Kulturhuset Barbacka håller öppet för allmänheten, men förändringar kan komma att ske.

Barbackas café

Caféet är öppet, lekrummen också. Vi tipsar om vår innergård där du kan sitta med din fika och lunch. Frisk luft och stora ytor!

Husets öppettider

Vi håller öppet som vanligt och har nu gått över till vår- och sommartider. Se aktuella öppettider.

Kulturläger

Vi följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset covid-19. Då det är en tid till Kulturlägret ska genomföras fortsätter vi planeringen utifrån att det blir av precis som tidigare år. Ändras myndigheternas riktlinjer ändras också kommunens. Ställs lägret in på grund av coronaviruset covid-19 återbetalas lägeravgiften.

Sommarlovsaktiviteter

Vi kommer även i sommar anordna lovaktiviteter, mer information kommer i slutet av maj.

Förhållningsregler vid besök på Barbacka

Vi behöver tillsammans ta ett ansvar och hjälpas åt för att begränsa smittspridning, därför bör vi alla tänka på följande:

•  Vid minsta antydan till sjukdomssymptom, stanna hemma. Detta gäller alla, såväl kursdeltagare, pedagog/ledare, personal och besökare. Meddela oss vid eventuell frånvaro.
  • Tvätta händerna noga med tvål och vatten både före och efter ditt besök.
  • Minska på handlingar som innebär närkontakt.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand.

Vi hoppas på förståelse och respekt för dessa rekommendationer.

Har du frågor?

vänligen kontakta oss på mejl eller telefon:
barbacka@kristianstad.se
044-13 56 50 (telefon öppnar vardagar kl. 12.30).

Information från Kristianstads kommun:

Information från Folkhälsomyndigheten

Information från 1177.se